8. toukokuuta 2010

Promarkkerit!

Lupasin tuolla Koukussa kortteihin yhteisössä, että yritän tehdä jonkilaisen yhteenvedon Promarkerin hyvistä väreistä!

Itsehän omistan näitä tusseja 139 kpl, ja sarjaan kuuluu 150 tussia! Olen jo pitkään todennut, että tusseja on liikaa, jotta niitä olisi helppo ottaa esille ja käyttää tässä arjessa, ilman pitkää paneutumista!

Olin leikitellut ajatusta, että tekisin tusseista sellaiset "tärkeimmät" valinnat ja sijoittaisin ne tähän työpöytäni läheisyyteen helposti otettavaksi! Mitään uusia telineitä tänne ei mahdu, mutta joku purkki tai muu ehkä sopisi tähän pöydälle tai apupöydälle! Ja tässä ne nyt nököttävä:Toteisin tehtävän niin haasteelliseksi, että mitään 20 tussin "aloitussettiä" en teille nyt esittele, vaan ne ENITEN käyttämäni, yhteen sopivia värejä sellaien hieman isomman lajitelman! Muitakin upeita sävyjä löytyy ProMarkereista ja niiden käytöstä!

Yritäns aada tähän lisättyä vielä postausta siitä, MITEN MINÄ väritän Promarkereilla! Katsotaan koska ehdin tehdä sen - tänään vai joskus!!

Itse olen kaikki Promarkerit merkannut päistä pienillä tarrakiinniteisilla lapuilla, johon tussilla sitten merkinnyt värisävyn. Lisäksi minä olen numeroinut sävyt omalla villillä logiikalla, joten korttien täplät on myös numeroitu!Siksi tussien säilytys ja oikean löytäminen on helpompaa!

Mutta ne valitut tussit minun maun mukaani!

Iho: Blush - Oatmeal
Sininen: Pastel Blue - Powder Blue - ArcticBlue - Cobalt Blue
Keltainen: Tulip Yellow - Sunflower - Gold - (Mustard)
Vaaleanpunainen (vauvamainen): Pale PInk - Baby Pink - Coctail Pink
Vaalenapunainen (murrettu): Satin - Sunkissed Pink - Dusky Rose
Lila: Lavender - Orchid - Amethyst
Punainen: Lipstick red - Red - Crimson
Vaalean vihreä: Lime zest - Lime green - Bright Green - Grass
Tumman vihreä. Pear green - Olive green
Ruskeat(vaalean ja tumman yhdistelmä): Mustard - Raw Sienna
Ruskea: Sandstone - Caramel - Cocoa
Ruskea/tumma oranssi: Spice - BurgOrange
Oranssi: Amber - Pumpkin - Bright Orange
vaaleat oranssi (persikkavärit): Soft Peach - Peach - Mango
Harmaat: Ice Grey sarjan kaikki sävyt 1-5 ja Warm Grey sarjan sävyt 1-3
Harmaiden sävyjen kanssa sopii hyvin myös käyttää Khaki & satin!
Muuta : Ivory ja Blender

Nyt tässä minun työpöydällä on teline, missä on 50 väriä plus blender - ja eilen iltaisen kokeilun perusteella, värittäminen on helppoa, nopsaa ja ennen kaikkea kiva tehdä extempore!!!

Joku valitsee mukaan myös mustan, mutta itse en tee sillä kyllä yhtään mitään... ainakaan vielä ole oppinut käyttämään!

Tässä kuvassa on eilen illalla väritettyjä kuvia juuri näillä tusseilla (ainut poikkeus pojan pusero) - joten näin ainakin niillä saa aikaiseksi!Haluankin haastaa sinun nyt kertomaan meille kaikille omat lempi väriyhdistelmäsi, mitä käytät tusseilla värittäessä! Mitkä sävyt sointuvat hyvin varjostusten yms. tekemiseen!! Kerro tässä kommenteissa, tai tee asiasta oma postaus blogiisi ja kerro kommenteissa linkki sinne! Tulen taatusti tutustumaan!!!!

Palaute on tervetullutta!

Taru / Jehko

10 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Mielenkiintoista! Pitääkin tutustua asiaan. Itsellä on n. 80 väriä ja osa on täysin käyttämättömiä. Mustasta olen täysin samaa mieltä.. =))

kotkotin kirjoitti...

Jos nyh innostuis noihin ,niin kauan noilla vois väritellä? Akvarellikynät ovat näin köyhälle ihania kun niistä riittää ja rittää.
Eivät kuivu eivätkä ole kalliita,78 kpl sai tarjouksella 45 Euroa!!

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

Tussitkin kestää hyvin kun käyttää oikealla paperilla eikä sellaisilla, jotka imee liikaa väriä itseensä. Cansonin Illustration on mun suosikkipaperi!

En ole joutunut näiden 2,5 vuoden aikana ostamaan kuin yhden uuden tussin (kulumisen takia siis..) ja kaikista muista tulee edelleen! Eikä ole loppumisen merkkejä!

OIkeesti kukaan ei tarvitse kaikkia noita tusseja - itse on ollut vaan hullu ja haalinut kaikki - puolet makaa täysin tarpeettomana, ja osa hyvin harvoin käytössä. Siksi tein tämän, että hahmottaa itsekin vähän tuota todellista käyttöä!

Ja joskus ne on 2-3 kk käyttämättömänä eikä tussit mene sinä aikana miksikään!

Piia kirjoitti...

Hieno postaus näistä tusseista - ja niitä ei todellakaan tarvi kovin paljon eri sävyjä kun pärjää :)

Mulla ei promarker-tusseja ole varmaankaan kuin n.35 kpl - käytän niitä sekaisin copic-tussien kanssa joita löytyy himpun verran enemmän kuin näitä - lisäksi olen nyt haalinut noita alcohol inksien tussihylsyjä hiljalleen lisää jotta saan niitä ihania alcohol inksien sävyjäkin mukaan :) Mutta värittelen siis noita kaikkia sekoittaen ja ompa mukana pari Panduron Tilda-sarjan alkoholipohjaista tussiakin :) Hyvin sekoittuu värit toisiinsa... täytyypä laitella korvan taakse josko muistaisi oman postauksen tehdä tusseista tässä kesälomien alkuun heti :)

Marsku kirjoitti...

Kiva postaus! Pitääkin itse miettiä myös asiaa, noita tussejakin kun jo vajaa 80kpl löytyy. Tosin vielä olen kuitenkin aloittelija näissä värittely hommissakin. Joten kaikki tälläiset postaukset ovat kyllä oikein tervetulleita! Kiitos tästä! :)

Taava kirjoitti...

Meilläkin noita tusseja makaa toista sataa kappaletta, en edes ihan tarkkaan tiedä, kun olen käyttänyt niitä peräti kerran. Ne on meillä Riiviön omaisuutta ja minulla ei lupaa koskea, joskaan en leimakuviakaan tykkää väritellä. Hyvin ne säilyy, vaikka neiti ei joka viikko niitä ole käyttänyt tai edes joka kuukausi ;-D

Pirkkis kirjoitti...

KIITOS, KIITOS, KIITOS!!! Aivan mahottoman hieno ja apua antava postaus. Heti löyty apua myös pulmaan, että millähän sitä saisi vaaleat hiukset väritettyä. Monella keltaisensävyllä olen kokeillut, mutta en kyllä arvannu, että noin keltaisilla saa noin hyvännäköistä jälkeä. Tulostettu on ja laitettu seinälle ;o)

Skräppikärpänen kirjoitti...

Kivoja vinkkejä näin aloittelevalle promarkerien käyttäjälle! Värejä on paljon ja tietysti haluaisi ne kaikki :) Mitä paperia käytät leimakuviin ja näillä tusseilla värittämiseen?

Taru Jehkonen kirjoitti...

Käytän Promarkersien kanssa 4CC paperia (kiiltäväpintaista tulostustuspaperia) ja leimaan mustalla Memento musteella.

koivuhiiri kirjoitti...

Kiitos, tämä auttoi taas eteenpäin.. :) Olen saanut sekalaisen pinon promarkereita lahjaksi ja taidan ote ostella pikkuhiljaa ohjeistuksesi perusteella.