17. joulukuuta 2008

hehee... mitäs täällä

Hehee mä EN tee SUURSIIVOUSTA jouluksi - tiedoksi vaan kaikille. En siivoa keittiönkaappeja, en siivoa vaatekaappeja, en pese asuntoa lattaista kattoon.. yms...
Hommaa riittää tässä talossa ihan siihen, että teen tästä asuttavan näköisen - ja sellaisen perustavallisen siivouksen: imurointi ja lattioiden pesu!
Suurin urakka meidän kodissa tässä vaiheessa vuotta on se, että minä siivoan vuoden 2008 työt nurkista pois (helv...tin iso kasa pahvilaatikoita, paperipinja, ryjäkasoja... yök!!!), että saan vuoden 2009 aloittaa ns. puhtaasti.
Tänä vuonna hommaa lisää se, että lasten huoneesta tehdään koululaisten huone, eli KAIKKI huonekalut pihalle, tavaroiden läpikäynti ja uusien kasaaminen.
Mikä tekee tästä rankkaa on se, että ms-tautini vuoksi en pysty siivoamaan asuntoamme päivässä edes ilman "ryjien" kadostusta. Vaan perus imurointiin ja lattianpesu urakka vie minulta 2-3 pvä kunnostani riippuen.

Joten tässä tapauksessa tänä työ tekisi "terve" n. 3 päivässä, mutta mulla nämä työt vie 1-2vko kun ohessa on monta muutan perusasiaa elämästä.

Ihan oli pakko kirjoittaa tarkennukseksi. Minähän menen aina siivouksessa sieltä missä on rima on matalin, mutta lomaa en henkisesti pysty aloittamaan ennen kun olen vuoden työn puolesta siivonnut pois. Yksi vuosi en tehnyt ja että potutti tammikuussa kun se oli edessä!
Hyvää joulun odotusta teille kaikille!!!!


PS: NAUHAVAIHDOSTA on kyselty - aiheellisesti. PAKKO nyt ilmoittaa, että joko PERUTAAN tai SIIRRETÄÄN ensivuoden puolelle. Kertokaa mielipiteenne! NYT ei sitä tehdä - en pysty yhtään keskittymään tuohon juttuun nyt.


pS: nyt suihkuun... pian pitää lähteä sinne vihkiäsikahville...


Näitä kortteja on vielä jokunen jemmassa julkaisua varten...

5 kommenttia:

amma kirjoitti...

Ei tuo ihan kevyeltä hipistelyltä kuulosta tuo sun projekti =) Mut on se ihana kun saa jouluksi paikat kuntoon, sit voi nauttia olosta ja elosta rauhassa.
Minun puolesta käy nauhavaiho myöhemmin oikein hyvin, tosin peruutuskaan ei saa suuta mutruun ;)

Jecca kirjoitti...

Sekä peruutus että siirto sopivat minulle. Ja älä ota stressiä! Toi sinun siivousprojekti sai minut ihan nolona... Oma koti kyllä kaipaa sellainen perusteellinen jynssäys, mutta kun aika ei ole niin ei ole, imurointi, pölynpyyhkiminen ja lattianpesu saa riittää tänä vuonna.

Paula kirjoitti...

HEH... täällä myös yksi siivouksen suhteen sieltä mistä aita on matalin menevä ilmoittautuu. En jaksa stressiä ottaa ja jos jollain on sanottavaa siitä miten jouluksi kotini laitan tai olen laittamatta niin sopii tulla kertomaan. Sitä paitsi tämäkin joulu menee lähes kokonaan töissä niin mitä suotta huhkia täällä kotona. Sitä ehtii myöhemminkin.

Jaksuja ja rauhallista joulua!

Kirsikka kirjoitti...

Ei paniikkia sievouksen eikä nauhavaihdon kanssa =)
Ehtii myöhemminkin... ja mulle käy molemmat vaihtoehdot. Tee kuten parhaaksi näet ja koet!!!!

Tanjuska kirjoitti...

Mä olen aina sanonut kaikille että miksi ihmeessä pitää koti puunata ja nuohota perusteellisesti ennen joulua? Ja varsinkin sellaiset kodit jossa paikat jo valmiiksi kiiltää? Minunkin sairauteni sanelee mulle ehdot milloin voin/jaksan/viitsinkin siivota ja mä jos kuka menee sieltä missä aita on matalin varsinKIN nyt kun opiskelen.En jaksa pilata iltoja siivoamiseen. Hattua nostan sun projekteille ja jaksamista. Kaappeja älä siivoa jos ei ole pakko;tuskin vietät kaapissa joulusi =).Mukavaa joulun odotusta sinulle urakasta huolimatta.Ja hei lapsityövoiman käyttö on myös sallittu varsinkin joulun alla=D.