18. tammikuuta 2017

Paperilla DT: valokuvakehyksen tuunaus


Tervehdys! Paperillan tiimillä oli tehtävänä tehdä valokuvakehyksen tuunausta ja tälläistä syntyi täällä työhuoneella.


Tälläinen kehyksen rääpäle löytyi kaapin perältä. Tätä aloin työstämään niin, että ensin poistin keskiön alta pois. Sitten kehykset päällystin gessoa sivelemällä. Gesson päälle kiinnitin kuvioita silkkipaperia soft fel mediumilla. Joka vaiheessa kunnon kuivatus työhön. Viimeiseksi kiinnitin työn päälle krakleerausainetta kunnon kerrokset mutta kuitenkin hajanaisesti. Tässä vaiheessa työn piti kuivua luonnollisesti eikä kuivattamalla kuumailmapuhaltimella.

Sitten seuraavana päivänä kun työ oli hyvin kuivunut ja krakleeraukset tulleet esille niin aloitin työn värjäämisen. Ensin leivitin pohjalle pinkkiä väriä huolellisesti koko alueeelle. Sen jälkeen pyyhin peppupyyhkeellä hieman liikoja pinkkejä pois ja tein työhön hieman syvyyttä muuttamalla värin voimakkuus asteita.

Seuraavaksi lisäsin työhän tumman ruskeaa väriä. Tarkoitus oli, että ruskea väri menee koloihin ja kuoppiin pääasiassa. Joten kun maali oli levitetty, niin pyyhin melko voimakkaasti peppupyyhkeellä ruskean maalin pois. Kuitenkin niin, että krakleeraukset nousisivat enemmän esille.

Tämän jälkeen otin sinisen maalin ja aloin leivittämään kuivalla siveltimellä hillitysti tuoden kontrasteja ja yksityiskohtia esille työn pinnalla. Hitaasti ja kärsivälllisesti käyden koko kehyksen läpi. 


Nyt on työ valmis ja se näyttää tältä...


Nyt onkin mietinnässä, että mitä minä kehykseen laitan ja kenelle se lähtee?? Mutta se onkin sitten toinen tarina!Kiitos kun piipahdit!

Taru

1 kommentti:

Miuku kirjoitti...

Tykkään :)