27. helmikuuta 2015

uusi intohimoni Art Journal!

Niin kauan kun olen askarrellut, niin asia on tulleet sykleissä. Kiinnostuksen kohteet ja ajankohtaiset asiat. Siitä on varmaan 2,5v kun ostin ensimmäisen Art Journal kirjan ja se kiinnosti. Mutta siihen sitten jäikin. Kirja keräsi kaapissa pölyä eikä asia ottanut kuitenkaan tuulta purjeisiin... osa syynä oli tietysti se, että elämääni tuli siinä vaiheessa skräppäys ja mixed media niin valtavalla jyrinällä, joten ei ollut aika vielä kypsä.

Mutta jotain tapahtui viime syksynä ja se synnytti sisäisen paloni ArtJournal kirjan tekoon. Siitä syystä alkoi taas se mukava ryhmääntuminen, kokemusten jako ja yhteiset projekti.... ja näin käynnistyi uusin intohimoni: art journal ja erityisesti art journal kirjatSiinä ne mun art journal kirjat kerävät kansiinsa elämääni koettuna kädentaitojen kautta. Sängynpäädyttä pinossa..... tässä pinossa on jotain voimattauvaa... niin hullulta kun kuulostaakin.


Tosiaan sitten syöksytään hieman tarkemmin minun art journal maailmaan. NRO 1 kirja on se mun ensimmäinen kirjani, jonka hankin. Se joka keräsi pölyä kaapissa ja pitkään. Sitten hankin isommankin, eli nro 2. Sekin vaan säilyi tyhjänä. Nämä molemmat kirjat ovat Dylusions sarjan Art Journal kirjoja. Kirjat on aivan ihania ja juuri touhuun sopivat.

Sitten meillä tuli valtava inspiraatio Donna Downeyn art journal kirjoihin ja sen inspiroimana ilmoittauduimme nettikurssille kera kaverit ja tein kirjan nro 3 Donnan ohjeilla itselleni kurssia varten. Innostuin vielä vielä tekemään toisenkin kirjan pienemmässä koossa ja tämä on kirja nro 4. Kirja nro 3 kerää nyt vuoden aikana kaikki kurssityöt, joten siinä vuoden vaihteessa odottaa valmis ja täysinäinen upea kirja. Kirja 4 on sitten rinnakkaisprojekteja varten.

Tässä viime päivinä sitten otin vanhan kirjan hyllystä, että päästin alkaa sitä tuunaamaan altered book - eli samaa art journalia, mutta tehtynä vanhaan kirjaan. Tässä vaiheessa kirja nro 5 on siis odottamassa sisältöä.

Tänään tuli postista sitten tuo Moleskine kirja. Se on mun seuraava art journal kirja.... saa nähdä koska täyttyy tämä kirja nro 6.

Mikä sinulla on ajankohtaista juuri - askarteluissa tai ihan muuten??


Kiitos kun piipahdit!


9 kommenttia:

Merkku kirjoitti...

On se hyvä että sullakin on tämä ArtJournal- innostus!
Nää vaan on jotain niiiin ihanaa. En osa itekään sitä selittää.

Chark kirjoitti...

these are so wonderful!

Ansku kirjoitti...

Samaa hulluutta kärsin ja kirjapinoja riittää kaikenkokoisia ministä maxiin, ostettuun ja itsetehtyä sekä tietty vanhat kirjat.

Mervi P. kirjoitti...

Kyllä, sama ihastus art journaliin on täälläkin! Itsetehdyt ja vanhat "altered books" ovat käytössä. Tosin edelleen teen atc-kortteja välipalaksi :)

Maikkis kirjoitti...

<3 samassa veneessä ystävä hyvä... :)

Anu-Riikka Lampinen kirjoitti...

Hauska, teimme samasta asiasta aivan erisisältöisen postauksen samana päivänä. Ihanaa jakaa tätä innostusta kanssasi. :)

Päivili kirjoitti...

Jostain syystä minäkin sain jostain nyt tämän valtavan innostuksen tehdä art journal sivuja.. Viime kesänä vähän aloittelin, mutta syksy toi korttien teon taas päällimmäiseksi. Tiedän itsestäni, että jos jostain innostun niin siinä ei ole juuri mitään rajaa. Tein intohimolla ristipistotöitä yli 10 vuotta.. atc-kortteja monenmonta vuotta..värittelyä erilaisilla kynillä...

Lena Holmström kirjoitti...

Yksi vahvuutesi on tuo Art journal. Ihailen valtavasti näitä sivuja mitä olet tehnyt Donnan kurssin innoittamana. Upeita.

Sirutuuli kirjoitti...

Miulla tuli kolme vuotta täyteen art journal hullutusta :)
Silloin kolme vuotta sitten mietin, mitä askartelua kävisin tekemään. En tarvitse kortteja, enkä oikein osaa skräpätäkään. Onneksi törmäsin Youtubessa art journal videoihin ja siitä se sitten lähti. Aivan ihana harrastus!