4. marraskuuta 2008

Näin minä teen korttini!

Huomenta!
Usein tulee juteltua Tintin ja Pihkun kanssa siitä, että miten mahtaa ihmiset tehdä kortit niin eri tavoin - ainakin eri järjestyksessä. Blogitapaamisessa juteltiin samasta asiasta Maissin kanssa ja naureskeltiin, että kuinka on niin eri tapoja! Pari päivää on päässä muhinut ajatusta, että tästä voisin tehdä postauksen omalta osaltani - miten minä teen kortteja!
Tämä tapa jonka tässä kerron, niin sillä teen 90 % korteistani - poikkeuksen tekee yleensä nämä ns. haastekortit, jotka lähtevät haasteen pohjalta liikkeelle!

Kuvia väritän yleensä aina useampia kerralla. Yleensä tarpeesta otan sellaisen ns. istuntopäivän, mutta joulukortti sesonkin keskellä teen sitä ihan kerran viikossa. Yleensä majoitun sohvalle, otan kynät ja vermeet viereeni ja alan katselemaan telkkaria ja värittämään. Yleensä siinä kuluu 4-5 tuntia peffa sohvassa. Tv-ohjelmista riippuen ja väritettävien kuvien haasteellisuudesta riippuen illassa valmistuu 5-20 kuvaa yleensä!
Leimakuvat värittyy fiilisten mukaan mun omien mielikuvien mukaan. Tietysti huomaan itse suosivani tiettyjä värejä värittämisessä, mutta väritykseni ei perustu papereihin.

Sitten seuraava tuokio on paperien haku! Kaapista haen kasan papereita vierelleni. Levitän leimakuvat levälleen ja sitten aletaan käymään papereita läpi. Sitä mukaan kun juttu natsaa pistän kuvan + paperin sivuun. Jotkut jahkailee, valitsen 2 vaihtoehtoja tai jää joskus löytymättäkin.
Sitten niitä on pino leimakuva + paperi yhdistelminä odottamassa seuraavaa vaihetta!

Seuraavaksi etsin sopivat korttipohjat papereille ja leimakuville. Leikkaan paperin sopivan kokoiseksi, leimakuvakin pääsee yleensä omaan muotoonsa (cuttlebug mankeloi) - mutta jos en ole ihan varma visioista, niin laitan sivuun vielä käsittelemättömänä leimakuvan.
Sen jälkeen homma on tässä vaiheessa:
Tälläisessä muodossa noita puoli valmiita kortteja on sitten pinossa odottamassa sitä viimeistä tekemistä. Tälläkin hetkellä tuossa on n. 40 korttia odottamassa loppuun saattamista.
Sitten kun teen kortit valmiiksi, niin yleensä teen silloinkin 2-4 samaan aikaan. Ja ne voi olla aivan erilaisia - kyse ei ole siitä, että tekisin identtisiä samaan aikaan. Toiseen kokeiltu idea ei toimi, mutta toiseen se sopii. Kun etsin koristeita, nauhoja, nappeja yms pientä juttua, nin säästän kaiveluja ja aikaa, kun etsin kerralla useammalle kortille. Tuo määrä on sellainen määrä, mitä pystyn tässä työtiloissani fiksusti säilyttämään keskeneräisenä!
Eli tälläinen tapa minulla on tehdä kortteja. Siksi välillä on hiljaista ja välillä niitä voi pienessä hetkessä syntyä ja paljon!
Miten sinä teet kortteja??

10 kommenttia:

Miijja kirjoitti...

Moi!
Tosi kivan postauksen olit tehnyt :)) Ja mä teen korttini täysin samalla lailla kuin sinäkin :)), eli ainakin 10 korttia yleensä samalla ja etenen juuri noin vaiheittain, poikkeuksena tietty haastekortit. Minä etenen näin vaiheittain siitä syystä, että näin ei tarvitse kaikkia materiaaleja levittää, vaan värit yhtenä iltana, paperit yhtenä jne. Tosin, en sohvalla kyllä värittele vaan mulla pitää olla työpöytä ja hyvä lamppu, muuten ei onnistu :) Ja vaikka niitä tekee useamman kerralla, ei koskaan tule silti kahta samanlaista ja ehkäpä juuri tästä syystä itseasiassa :)

Taru / Jehkotar kirjoitti...

Heippa! Joo tuo leivitys kerralla useammalle kortille on paljon järkevämpää :D Kiva joku tekee samalla tekniikalla. Joo mun väritystyyli onnistuu sohvalla kun on alla kova alusta kuin pöydällä -siinä vieressä mulla on sitten se lamppu, joka valaisee tosi hyvin (muuten en tekisi minäkään siinä) kunnon valo pitää olla väritettäessä!!!

Sanna kirjoitti...

Minä taasen valitsen ensin leimasimen, sitten paperit ja korttipohjan ym. tilpehöörit ja sitten vasta väritän kuvan. Aina teen yhden kortin alusta loppuun asti.

Pinkkis kirjoitti...

:D Joskus teen kuten sinä, ensin kuvat, sitten taustat, sitten pohjat jne...ja sitten, kuten tänään, käy niin että istun pöytäni ääreen ja värittelen leimakuvan tietyn idean mukaan, ja siinä ideassa on mietittynä jo ainakin korttipohja ja paperi, joskus ihan koristeita myöten. Ainoa mikä näitä yhdistää, on se että tekstit mietin aina viimeisenä, ei ole leimasimissa vielä valinnanvaikeutta ;)

Marika V kirjoitti...

Mää oon aina tähän asti värittäny kuvia muutaman valmiiks ja sit tehny ne aina sen jälkeen valmiiks asti. Voisinki kokeilla jonkinlaista kokoomistapaa seuraavalla kerralla. Ehkä se inspis korttien tekoonki pysyis paremmin. Viime aikoina ei oo kortit napannu yhtään, ku ei oo ollu yhtään kuvaakaan valmiina.

Minna kirjoitti...

Olipa kiva postaus! Tuossahan syntyy aikamoinen määrä kortteja. Mihin ne kaikki kortit joutuvat? Onko sinulla niin paljon ystäviä vai vietkö niitä johonkin myytäväksi?

Taru / Jehkotar kirjoitti...

Myyn ystäville ja tutuille - toistaiseksi en ole vienyt mihinkään kaupan yleisesti, kun en jaksa surra noita tekijäoikeusjuttuja! Ja toisaalta kaikki lähtee käsistä näinkin :D

Eikku kirjoitti...

Kiitos postauksesta! Tästä oli minulle oikeasti apua, kun olen ihan nollasta aloitteleva korttinikkari - päätöksellä, että tämän joulun kortit leimailen ja kokoan itse. Tarvikkeet on hankittu ja nyt löytyi tekotapa!

Ihana blogi sulla muutenkin!

Paula kirjoitti...

Olipas hauska postaus. Itse teen hyvin eri tavalla kortteja, ainakin siis tällä hetkellä. Hävettää oikein, mutta kaikki tarvikkeet on aina levällään, joten sitä ei tarvitse surra. Usein tulee leimattua kuva ja väriteltyä se valmiiksi asti ja haettua sitten samalla kertaa paperit ja koristeet yms. perään. Olen yrittänyt kokeilla tuota kuvien värittämistä kerralla, mutta usein käy niin, että en ole väritykseen yhtään tyytyväinen, jos katselen sitä viikon päästä uudestaan... Eli helpompi tehdä kerralla loppuun asti.

Sassa kirjoitti...

Kiva nähdä muidenkin tapoja. Mulla homma alkaa yleensä taustapaperista. Sen jälkeen valitsen korttipohjan ja sitten alan miettiä kuvaa, joko leima- tai 3d- sellaista.
Jos kyseessä on leimakuva väritän sen ja leikkaan sopivaksi. Sen jälkeen koristeet, nauhat, napit yms.
Joskus teen samalla kertaa useamman, useimmiten kyllä yhden kerrallaan. Monesti käy myös niin, että kortti jää pohja-asteelle eli tausta on valittu ja liimattukin, mutta valitsemani kuva ei sovikaan eikä oikeaa löydy. Varsinkin jos olen taustaan todella tyytyväinen, niin siihen pitää olla just-eikä-melkein-kuva ;)