8. helmikuuta 2019

DT Varalusikka #2 / 2019


Tervehdys askarteluhuoneelta!

VIime päivinä on ollut niin ihana flow kaiken tekemisen kanssa. Ihanaa kun ilo tehdä ja tekemisen keveys on taas löytänyt minut. Joten kivasti on hommia nyt varastossa julkaisua varten. 

Ennen kuin lähden tätä työtä sen tarkemmin esittelemään, niin kerron heiman taustaa. Kun tein ensimmäistä työtä Varalusikan #varalusikkateam merkeissä, niin tajusin, että pitäisikö lopultakin toteuttaa minun pitkäaikainen haave tehdä oma altered book. Se olisi juuri täydellinen näille vintage projekteille. Ensimmäisen kirjan valmistelu tapahtui lopulta niin käden käänteessä, (en ymmärrä mikä mörkö tämä on ollut mulle vuosia?!?), että päätin tehdä siitä myös lyhyen videoin. Innostuin niin täyttämään tuota Altered kirjaa heti niin urakalla, että piti tehdä vielä toinekin kirja. Tämä ensimmäinen on omistettu Varalusikka projekteille ja toinen on varattu Canvas Corpin Crew projekteille. Sinne tosin voi sujahtaa ehkä jotain muutakin!!

Mutta sitten tämän kertaiseen Varalusikan DT sivun tekoon.Aloitin tämän sivun käsittelemällä sivun pinnan kirkkaalla gessolla. Kuivatin pinnan hyvin ja sen jälkeen suihkaisin kevyesti sivulle Tattered Angelsin ruskealla Glimmer Mist suihkeella. Kun sivu oli kuivunut, niin otin Tim Holtzin sapluunan tiilikuviolla ja pyyhkiin peppupyyhkeellä väriäpois sapluunan läpi. Jälki ei ollut tarkkaa eikä täydellistä - sopi sivun tunnelmaan täydellisesti.

Tämän jälkeen aloin sivulle kerrostaa Varalusikan mallistossa olevia omia washeja, kuin myös muiden valmistamia washeja.  Sitten valitsin sopivia papereista, lippuja ja lappuja sivun tekoon. Otin Varalusikan kk paketista tulleita upeita kuvia, tekstejä sekä omasta sekametelilaatikosta löytynyt upea ruusu teemainen diecuts kuva. Leikkasin kaikki sopivan kokoisiksi ja käsittelin reunoja distress Ink ruskeilla musteilla. Upeita vintaje lappuihin leimailin upeilla Varalusikan leimoilla

Lopulta kokosin kaikki kokonaisuudeksi liimailemalla joko suoraan pohjaan, tai käyttämällä hieman 3D tarraa. Lopuksi hieman roiskeita sekä liimasin muutaman Priman Melangen.


Työssä käytetyt materiaalit:

* Classiky Grid Kraft Tape brown 4.5cm  
* Varalusikka quote vellum

Kiitos kun piipahdit!

1 kommentti:

Sari K kirjoitti...

Upea aukeama, ihanasti just "vanhan ajan" henkinen tuo sinun kirjakin!