25. toukokuuta 2016

Paperilla DT kukkaset


Paperillassa taas aika uuden teeman ja täältä pääset katsomaan tiimin töitä! Tällä kerralla teemalla oli itse tehnyt kukkaset.


Joskus kun olin askartelun alkutaipaleela niin kova juttu oli EK leikkurien kukkasarjat, joilla voi rakentaa itse mieluisia kukkasia. Otin tämän sarjan käyttööni tähän projektiin.


Valitsin pari kuviopaperia samasta paperilehtiöstä, niin sopivat  hyvin yhteen, vaikka ovat hyvin erilaiset. Molemmista leikkasin sopivan määrän kukkasia. Ihan ohuimmat kuviopaperit eivät ole riittävän paksua tähän ideaan.


Sitten kukkaset pöydälle ja raju runsas kastaminen suihkepullolla. Sen jälkeen kukkaset varovasti yksi kerralla ryppyyn...


Rypistyksen jälkeen aukaistaan kukkasen yksitellen hyvin varovasti. Pienissä osissa..... tässä vaihessa hajoavat helposti jos riekkuu


Kukkaset jätetään joko kuivumaan, tai kuivatetaan kuumailmapuhaltimeela. Sitten kootaan kukkaset niin isoiksi pinoiksi kun itse haluaa. Tällä kertaa käytin vain 2kpl isoa ja 2kpl keskikokoa ja silti kukkasista tule näin muhkeat.Sitten viimeisten kukkaset napeilla ja kokeilin laittaa ompelulankaa nappien alle. Niistä tuli hauska ja näistä tykkään.


Tässä näet kukkaset sitten yön yli kuivuneitan, joten liimasta ei ole enää havaintoa


Kiitos kun piipahdit!

Taru

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Kiva idea tuo kastelu & rypytys! Aina oppii jotain uutta!