16. syyskuuta 2013

Jehkotar 30&30 - valokuvaushaasteessa

Emmo otti tälläisen idean puheeksi kesällä, että miten olisi, jos otettaisiin itsestämme kuva joka päivä kuukauden ajan. Kuka lähtisi mukaan?? MInä sanoin hep! Ja meitä innostuneita on enemmänkin! Taitaa faceryhmässä meitä olla jo peräti yli 40 haastamassa itsensä ja itsensä ilmaisu kameran kera!
Mukaan pääsee vielä jos haluaa... julkaisemme töitämme omassa face ryhmässä tai/ja flirck ryhmässä. Blogissa julkaisu ei ole pakollista, mutta itse aion kota sen kavalkaadin myös tänne!

Haasteen pohjautuvat biiseihin! Jokaiselle päivälle on oma biisinsä ja biisin innoittamana kuvaamme itsemme. Joka päivä idean antaa eri henkilöt - minäkin olen yhtenä päivänä antamassa ideaa kuvaukseen biisin kera!Tulkintani kuvattuna

Viimeiset 2 vuotta olen kuunnellut hyvinkin paljon kyseistä biisiä ja se on paljon pistänyt minua miettimään omaa elämääni. Olisiko minusta sellaiseen... ei ollut - onneksi! Mutta ymmärrän sen tunteen jonka laulun hahmon takana on, itse olin siinä tilanteessa 2v sitten ja päätettävä oli, että jotain pitää tehdä, että en ole onnellinen vaan ahdistunut! Joten valitsin eri reitin kuin laulun vanha nainen... mutta siitä olen onnellinen. Oma tarina päättyi siihen, että avioliitto päättyi 15.8 ja nyt olen onnellinen. Minulla on ex.mies ystävänä, lapsilla onnelliset kodit ja elämä tasapainossa. Tämä kuva kertokoon koko prosessiani ja sen päättymisen kautta tulevaa uusian mahdollisuuksien virtaa!

* * * * *

Tulkintani

Tunnustan en edes kuunnellut - kappaleen nimi inspipiroi minua jaulkona oleva kaunis syksy. Kuvassa syksyn lehtiä (pihalla ei ollut vielä kasaa), aurinko ja syksyn lempeys!
vanhan kuvan käyttö
tämä kuva tuli heti mieleen. Ja se sopi niin tähän fiilikseen, joka mulle syntyi kun kuulin inspispiisistä. Minulle hatut ja lakit on leikkiä... ja tässä kuvassa olen myös leikkinyt väreillä... Elämä on iloista ja ei todellakaan aina niin vakavaa - se fiilis syntyy tuosta kipaleesta!

Otos 2 * Tuli sitten päivän mittaan mieleen, että onhan tässäkin päivässä niin paljn Täti Monikaa, kuin vain mahdollista, mun tyylilläni. OLin jälleen reissussa järjestämässä asiakastilaisuutta ja tämä kuva otettu siitä tunnelmasta kun taas puretaan autoa kaikesta taravarasta, mitä on tarvittu... elämäni arkea lähes joka päivä!

# 4 Lomalla viimeinkin minä usein lomalla nukun paljon! Nukun univelat pois, nautin nukkumisesta, kiireettömyydestä ja minä vaan rakastan nukkumista. Nukun pitkään, vai nukun sohvalla, kuten tässä. Kuvauksenkin jälkeen maittoi hyvin 2h päikkärit!

# 5 Aamu - Pepe


minä käyn aamuisin hitaalla. Silmät ei aukee, aivot ei toimi.... aamut menee yleensä koneella facessa sun muussa roikkuen odottaen, koska kone lähtee käyntiin. Olen hieman herkkä äänille yms.. joten vetäydyn kuoreen omaan kolooni työpisteeseen!
# 6 Terveiset lattianraosta - Arttu Wiskari


kaikki pitää minua niin pirteänä ja iloisena ketä ei mikääm hidasta. Oikeasti hidastaa niin perkeleesti, välillä ahdistaa ja oikeasti myös vituttaa. Mietittyä myös myös miksi ne kaikki minulle, elämä sairauksien kanssa on hetkittäin tuskaa! On hetkiä kun niin sydänverellä toivoisin, että olisin terve ja voisin tehdä sitä ja tätä! Miksi mun "resulssit" loppuu kesken - kiitos sairauksien. Eihän ne ajatukset auta - mutta ne kuuluu myös minun elämääni! Luonteeni muuten on voimakkampi kuin nämä ajatukset, mutta ei tämä aina niin iloista ole. Omat "pikku sairaudet" ovat minun lattianrakoni!!! Sieltä niin kovasti pois.

# 7 Mä haluun huussin - Jukka Poika


no korttitalkoissa olleena oli helppo sisäistää, että mitä mä haluun.... MÄ haluun ASKARRELLA!
aamulla kun biisin kuuntelin, päätin heti ottaa kuvan vasta kotona farkkutakki päällä illalla... nyt kun kuva otettu, nin tämä kuvan tunnelma kertoo selvästi minun elämästäni n. 18-25 ikäseinä. Aina farkkutakki päällä, ja sitä mun tyyliä ja angstia silloin.
tää oli vaikea. kun sen ekan kerran kuuntelin, niin aattelin, että apua. Ans kattoo mitä päivä tuo... noh... kun olin tankkaamassa, niin päätin ottaa kuvan... sillä tiellä usein on vastassa vaarallisia yllätyksiä... tässä on on tosi pitkä ja iso aasinsilta,mutta tällä mennään tänään ;P

# 10 Hyvä hetki - Anna Puu

 
 yksi elämäni hyvistä ja toistuvista hyvistä hetkistä on kutsujen jälkeen kotimatkalla. FIilis on hyvä, tuntee tehneensä työnsä hyvin, ihmiset on olleet ihania. Pieni hetki omissa ajatukissa rokki raikuen radioista tai ystävien kanssa puhelimessa matkalla kotiin lasten luokse!. Kuvassa näkyy pimeä maantie takana, syys miksi iltaisin kotiudutaan ja minä! Näistä ei pahemmin ole huonoja muistoja 9 vuoden ajalta!Tänään lähdettiin poikien kanssa mummolaan sateen saattelemanan. Poikani pääsi kuvaamaan... meille hyvin arkinen ja tyypillinen matka meiltä mummolaan ja takaisin...

# 12 Veden alla - Emma Salokoskitämä on todella kaunis ja koskettava laulu. TYkkään. Joten minä menin keittiöön leikkimään ja kuvaamaan...omakuva voi muuttua, jos joutuu veden alle taistelemaan omasta tilasta!

koti on rakas paikka, koti on turva, koti on turvallista arkea, mutta koti on myös velvollisuuksia ja vastuuta. Kodissa on myös hommia joista en pidä. Inhoon tiskaamista.. se näkyy kodissani aina. Olen aina yökkäri päällä kun olen kotona.... olen niin tässä ja nyt arjessa...

# 14 Mother - Danzig

tällä kertaa minä olin vierailemassa ja antamassa haasteen.tämä kuvastaa mulla sitä epätoivon ja tuskan määrä joka joskus elämässä on. Onneski ne on vain hetkiä, eikä pysyvä tila. Mutta senkin keskellä voima ja vahvuus nousee esille ja sitä löytää itsensä aina kaiken keskeltä vahvamepana kuin se tuska ja vastoinkäyminen. Minun kuva syntyi biisin tunnelmasta ja sävyistä!

# 15 Auta mua - PMMP


kun kuulin biisin (ei paljon välitä PMMP:Stä), niin mulla ei välähtänyt ei sitten lainkaan. Jonkinajan päästä tuli olo, että hei , illalla se kuva onnistuu reissun jälkeen. Joten ajoimme Espooseen ystävilel kylään ja kutsuilemaan, sitten kotiuduimme... Tässä kuvassa haluan kertoa siitä, kun iltaisin toivon ja rukoilen, että lääke auttaa illalla levottomiin ja joskus kramppaaviinkin jalkoihini, että saan nukuattua ja kivut poi, kun on ollut hieman rankempi päivä! Eilen sitä tehtiin taas... toimi niin, etten jaksanut tulla enää koneelle kuvaa tuomaan.
   tämä oli vähän hakusessa. Mutta illalla se tuli mieleen! Olen harrastanut pitkään slamien swappailua, mutta se jäi kun askartleu vei kaiken ajan. Tänä kesänä olen aktivoinut taas vanhan ilta perinteen: sohvalle tv.sarjat pyörimään ja minä slameilen samalla - todellinen päivän lopun rauhoittuminen. Nykyään uni tulee niin, ettei paremmasta väliä.

# 17 Storytime - Nightwish


en ole mikään nightwishin musiikin kuuntelija - en ole vain perehtynyt! Meni ideat solmuun, kunnes otin inspiraation biisin nimestä. Olen 12vuotiaasta asti kirjoittanut - kirjeitä - ja ne jaksaa edelleen ilahduttaa... niin luku kuin kirjoitus. Harvoin nykyään kirjoitan käsin (nivelteni vuoksi), mutta silti se on yhtä terapeuttista. Kirjaa en tule koskaan kirjoittamaan... mutta arkipäivän tarinoita...
tätä miettiässä välähti, että minä olen AINA puhelimessa, tai ainakin usein. muiden mielestä liian usein . Puhelimessa kuunnellaan puolin ja toisin!
niin ihana biisi ja paljon kuunneltu... hyppykuvan olisin halunnut, mutta ei jalat suostuneet nousemaan... joten eilen otin hämyssä tälläisen kuvan .... Leimailutaivaan kävelemisen jälkeen!tätä biisiä en edes ollut ehtinyt miettiä, tuttu kappale kyllä!Aloin eilen bussissa otamaan kuvia kuskin peilin kautta ja tajusin yhtäkkiä, että siinähä se onkin ;D

# 21 Puujalkaiset - noitalinna huraabiisi ei auennut lainkaan mulle inspiraatioksi, höh! No ei se mitään... illalla kun oli kotiuduttu reissulta, ostokset purettu jne... niin mun olo just näin hömppä, joten siitä sitten kuvaa ottamaan!
mahti musaa!! Aamulla heti herättyäni kuunneltuna, totesin, että olen raivstelun tarpeessa. Pää huusi hoosiannaa kahden otoksen jälkeen

Olen kasvanut kiinni lapsiini. Ne ovat minulla aina ja kaikkiaan. Elämä ympärillä muuttuu, mutta minun lapseni ovat minun lapsia. Tähän kuvaan pääsi mukaan kanssani esikoiseni!Minä päätin kuvata juuri kappaleen nimen vuoksi. Joten kynttiläkäteen ja hakemaan hämyistä paikaa ja ottamaan kuvia vain kynttilän valossa. Tästä tilanteesta tuli monta hyvää, mutta tämän valitsin. Sillä tuonne taustalle tuli ihana maailma tuosta puuvarastostamme! Siis sieltä löysin pimeän tilan keskellä kirkasta päivää, kun vessassa en halunnut kuvata!


Tämä kappale on ihana!! Täältä idea tuli lauseesta "huuruisen ikkunasta katsoo...." ja näin meidän pihalle vanhojen ikkunoiden takaa katselemaan. Tätäkin oli niin hauska kuvata ja monta onnistunutta otosta. Tämä pääsi tähän sisäisen onnistuneen tarinan tulkinnan vuoksi! "asemalta kaikuivat...."


Ei ole parisuhdetta, josta tämä laulu nyt voisi kertoa. Lapsista en nyt halunnut kertoa. Tämä hetki tämä tunne... olen luonasi aina - usko huomiseen, nautin valosta, ilosta, riemusta, nautin siitä, että olet luonani aina - se voima ja usko huomiseen ja elämään!

Siitä on nyt melkein 30 vuotta kun tuo kuva minusta on otettu. 
Niin ne vuodet vierii.. siinä siskoni on pieni tytön tyllerö (1,5v) 
ja aika on mennyt siivillä!Otin kuvia itsestäni pusikossa, koivun oksien takana, kukkia nuuskiessa, 
pyörin omalla pihalla hakien luonto kuviin... tämä on se joka tähän pääsi. 
 Ihan biisin nimen pohjalta liikuttiin, itse biisi ei antanut idiksiä!

# 29 ??

# 30 ?? 


4 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Tuo kuva on jotenkin vaan niin hyvä vastaus aiheeseen.

Taru Jehkonen kirjoitti...

Projekti jo puolessa, niin se aika juoksee!

Aino-Mari Kämppi kirjoitti...

Kerrohan tietämmättömälle mitä on slamit? Tuon vaihto-osuuvven ymmärsin, mut tuo slami ei sano mitään ja jääpi häiritteen, ellen tajuu. Googlettamalla ei auennu..

Taru Jehkonen kirjoitti...

Slamit on vihkoja tai itse tehtyjä vihkoja, joissa on kysymyksiä. JOkainen osallistuja vuorollaan vastaa kysymyksiin. Niiden vaihtelua sanotaa swappailuksi ja se on monelle kirjeenvaihtoa harrastavalle tutuksi tullut harrastus!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Swappailu