29. huhtikuuta 2013

Askarteluhuoneeni 2013 / My crafts room 2013

Kuten jokainen askartelija tietää, niin se oma tila muuttuu ja kehittyy koko ajan. Yleensä aloitetaan sieltä keittiönpöydän kulmalta ja monesti sinne myös jäädään. JOka on ihan ymmärrettävää, sitä tilaa ei vaan ole yllin kyllin. Sitten jos tila antaa periksi, niin alkaa tulemaan omaa pöytää ja lopulta jo mahdollisti oma huone tai komero - niistäkin nähty upeita ja toimivia ratkaisuja!

Itse olen siinä onnellisessa asemassa, että minä sain n. 4v sitten oman askarteluhuoneen. Huoneen muu käyttöaste on hiljaleen pienentynyt... aluksi oli vain pieni klaffilipasto, jossa oli myös tietokone. Ja askartelukama pienissä arkistointilaatikoissa. Juuri tällä hetkellä tämä huone (n. 3,5mx3,5 on vain ja täysin minun käytössä) ja olen sen osanut sitten myös täyttää :D

Täällä huoneessakin on kokeiltu montaa järjestystä - ja moni on toiminut. Mutta aina nakuttaa, että josko sitä tai tuota. 3v sitten sain omat hyllyt tänne ja se on aika pitkälle on ollut kultaisena ajatuksena kerta tämän oman askartelupöytäni (jolla edelleen se tietokoen jököttää myös - koska niin haluan!!)

Tuossa vuoden vaihteessa, taisi olla joulunsiivouksen yhteydessä päätin pitkästä aikaa kääntää askartelupöytäni. Se on ollut pitkään ikkunan edessä ja se on tehnyt sen, että huone on ollut melko hämärä, koska pöydällä on seisonyt jos jotain pinoa ja korkeita. Nyt halusin valoa, nähdä ulos ja päästää kissat ikkunalaudalle jahtaamaan lintuja (mielikuvituksissaan).

Tämä päätös oli loistava. Nyt kun ero on laitettu käytöntöön ja mieheni muutti 1,5kk sitten pois täältä ja sain 2 uutta kaappia täysin omaan käyttööni. Ja sen lisäksi pieniä organisointi järjestelyjä koko kotiin, niin tuli vielä 2 lisäkaappia käyttöön. Niistä yksi on pyhitetty PartyLitelle, mutta 3 tuli askartelukäyttöön. Perjantaina päätin sitten saattaa tämän askarteluhuoneen lopullisen muutoksen valmiiksi.

Kaikki hyllyt tyhjennettiin, pyyhittiin pölyt, järjesteltiin ihan uudelleen (tuli ostettua joitainkin laatikkoja erilaisia Ikeasta tätä varten) ja kaikki pistettiin valmiiksi. Pöytä siirtyi vielä hieman, mutta nyt minulla on KOko ikkuna tuossa vasemmalla ja saan valoa niin paljon kuin haluan - kunhan saan sen ensin pestyä...

No urakka alkoi siis kaaoksella....
ja kaaoksesta löytyi myös meidän kaksi ihanaa kissaa... 

 
 Kuten tästä viimeisestä kuvasta huomaat, niin hyllyt oli todella pesun tarpeessa. Paljon puhuvan mustaa viirua piisasi!





Tässä kuvassa seison oviaukolla - eteisen suunnalta tulossa. Näkymä on tälläinen silloin. Siinä näkyy työpöytäni. Ja se miten se on sijoitettu tavallaan "poikittain" Hyvä paikka istua - näen oikealle kun pojat istuu olohuoneessa ja eteenpäin katsoessa kun ne ramppaa yläkertaan :D Lipasto oikealla: sen päällä on 2 tulostinta (mustesuihku ja laser), sekä lipaston uuneissa on PartyLite ja Energetix kuvastoja matskuja! PLUS iso kasa valokuvia!!

Nyt olen ottanut askeleen pari huoneen sisälle ja seison valkoisen lipaston edessä ja katse käännettynä vasemmalle. Nyt näkyy tämä mun isohko Billy-hylly kompleksi, jonka hankin noin 3v sitten. Tämä toimii minulla ja hyvin!
 

Nyt kävelin huoneen vastakulmaan ja kuvannut sieltä saman hyllykokonaisuuden. Tässä kuvassa näkyy tämänkertainen yksi tärkeimmistä hankinnoitsa, eli noi 3 lamppua. Tuo hyllyn nurkka oli aina hämärä ja joskus haastavaa talvella ja pimeään aikaan löytää sieltä kaikki mitä tarvii. Nyt siellä on säädettävät käännettävät spot-valot ja johan homma toimii. Kätevä, vaihdeltava ja halpa investointi!

 Samasta nurkasta käännän nyt katseeni vasemmalle ja siellä on mun pöytäni ikkunan vieressä ja näkymä ulos. Pöydän & tietokonenäytön takana näkyy nyt tuo lipasto. Työpöydän alta löytyy Helmer-laatikostoja - 2 alta ja 1 vierestä. (ennen billy-hyllystä sitä oli vielä 2 Helmeriä enemmän, mutta nyt ne on poikien huoneessa).

 Ja hieman keskemmälle kamera suunnattuna.
Kaukana näkyvä pakastimen edessä oleva korttiteline on yleensä varastossa, mutta valmistaudun messuille, joten nyt se pyörii jaloissa :D

Perjantaina yksi heräte ostosta oli tämä harmaa "tikkaden näköinen" hylly.
En tiennyt vielä minne ja miksi. Sitten tuli ahaa-elämys työpäydän päähän.
Ja siihen se sopi kuin nakutettuna. Nyt siinä on Vagabond ja Cuttis. 
VAalea kori on tyhjä (normaalisti siinä on ns. uutuustuotteet, jotka on korkkamatta...) ja sitten noita ns. pakkeja liittyen kursseihin, haasteisiin ja itse tehtyjä...

 No sitten kuvaan hieman sitä mitä mun selän takana tapahtuu, kun istun työpäydän ääressä!
Kuten huomaatte siellä ei yleensä tapahdu mitään... mutta sanoisin, että kun tätä huonetta on muutama päivä käytetty niin tämä lattiatila on kaaoksessa :D

 Sieltä löytyy mm. tälläinen 40cm BIllyhylly.
Se sai sisuksiina uudessa järjestelyssä musteet, tekstileimat, bia-laitteen, yms, ja pieniä muovilaatikoita joissa on mm. alkoholimusteet, washit teipit, sticklesit. jne...
Siniset pienet laatikostot oli aikoihaan tuossa ylemmässä kuvassa näkyvän vaalean pienen pöydän päällä, mutta muutti työpöydän käännöksen jälkeen tähän paikkaan.

 No sitten ne kolme maagista kaappia, joissa on askartelukamoja

Ekassa kaapissa sitä sun tätä. mm. alahyllyllä aakkoskirjaimia.
Yhdellä hyllyyllä mm. puuvärejä, bia-laitteen kierteitä, dreamcuts.
Mustavalkoisissa koreissa ylempänä on stansseja (spelbindersin) ja kohokuviointitaskuja.
 Alhaalla ompelukone, sitten seuraavassa väritysvälineet, sitten kansioita, pari hyllyä täynnä kuvioipapereita, ja kaiken maailman puujuttuja ja kehyksiä tuunausta odottamassa.
j
 Tässä kaapissa on ylhäältä alaspäin PAPERIA!!! Alahyllyllä on Studio Calicon kk-pakettilaatikoista, joissa noita paketteja ja itse tehtyjä pakkeja!

Ja kun kaapiston edestä katse käännetään vielä vasemmalle.... sieltä löytyy tankovaatekaappi, partylite kaappi ja yksi vaatekaappi. Sekä aiemmin puhumani vaalea pyörillä oleva laatikosto.

Näihin isoihin valkoisiin muovilaatikoihin olen ihastunut. 
Näitä on nyt 9 ja jäi harmittamaan kun en ostanut lisää.
Niissä on mistejä, maaleja, staineja, refillejä, kohojauheita...
ja teksti on laitettu vapaallakädellä repimällä washiteipillä, kuten oli niihin aiemmin nähtyihin pienempii valkoisiin laatikoihin myös laitettu. 

Ensimmäistä kertaa elämässäni laitoin pucherit, leikkurit sun muut lasihyllylle nähtäville ihan sellaisenaan. Ovat meinaan hankalia säilytettäviä. 

 Ja sitten päästiin työpäydän ääreen. Itse en tykkää, että on tyhjä blankko pöytä vaan siellä pitää tietyti asiat olla heti käsillä. Joten sieltä löytyy kynäpurkkia, kynätelinettä, ja muuta pientä juttua.

Kuten kuvasta näkyy.

Ikkunalaudalla vasemmalla on 4 kpl karkkilaatikoita. NIihin yleensä pujottelen kesken eräiset työt (kortit) ja kaiken maailman muutkin ajankohtaiset ja tärkeät asiat. Tänään päätin tuunata purkit samalla. Mä olen joskus ostanut jonkin verran noita kiiltäviä teippejä ja en osaa niitä käyttää. Joten niillä tuunnattiin. Ja niistä tuli kyllä ihan hauskat.

Oikealle kun kurkkaan niin siellähän on se olohuone, kissojen kiipeilytelin ja taas ikkuna. Meidän asunto on tässä suhteessa ja kulmassa aivan putki :D

Ja saanen huomauttaa, että tuossa oikealla olisi tänään pystynyt vaikka valssaamaan, oli niin tyhjää paljsta aluetta paljon. Mutta LUPAAN, että niin eio le kauan!!

Nyt askarteluhuone käyttöön ja duunailemaan ylioppilas-, äitienpäivä-, hää-, vauva- ja rippikortteja ensi viikonvaihteen tapahtumaa varten!

Mukavaa Wappua kaikille!

Jehkotar
onnellinen uudistuneesta huoneesta!

PS. Tuli vasta tänään aamulla mieleen, että en kirjoittanut lainkaan siitä, että missä mun leimat on. KUten hyllyistä näkee, niin tuo vikan kuvan kapea kaistale oikealla on teline, jossa on mulla leimoja teemolla: rippijuhlat, vauvat ja häät. Ne löytyy aina helposti!

Se pieni vaalea pyörillä oleva pöytä - 2 laatikkoa täynnä leimasinsettejä, esim- kaikki Inkandinkadoon leimasetit löytyy yhdestä laatikosta jne...

Yhdellä isolla Billyhyllyllä on joitain puukantaisia leimoja.
Helmereiden laaikoista 7 on täynnä leimaisia ja niitä löytyy myös mun vaatekaapistani;

Noissa muovlaatikoissa olen jo ikusuudet säilyttänyt leimoja!
Joskus nuo laatikot oli teemojen mukaan ja/tai valmistajien mukaan.
Osa on niin vieläkin, mutta suurin osa on sillisalaattia. Ihan kaikissa ei juuri ole leimoja, mutta suurimmasas osassa on! Täältä tulee kyllä harvoin kaivettua! Mutta joskus tulee kyllä!
 

19 kommenttia:

PäiviA kirjoitti...

Onpa sulla kaikenlaista mielenkiintoista ja kivaa hyllyt sun muut pullollaan! Ja järjestyskin toimii :) Onnittelut hienosta askarteluhuoneesta ja näppäristä säilytyshommeleista! *kade*

Mun askarteluhuone on PAHASTI vaiheessa, ekat seitsemän vuotta tässä talossa askarteluhuoneeni sijaitsi alakerrassa, viime syksynä vaihdoin nuoremman neidin kanssa huoneita. Nyt yläkerran isompi huone on yhtä kaaoksessa kuin alakerrankin oli.. :( Toivottavasti ei mene seitsemää vuotta siihen, että saisin askarteluhuoneeni kuntoon. Inspistä odotellen :)

Anonyymi kirjoitti...

Olis tosi kiva Tikkanen askarteluhuone...isäntä kyllä yössä suunnitteli et tehtäs vanhan tyhjillään olevan navetan maitohuoneesta lämmin työtila mille mihin saisi noin askartelut kun partyliten tavarat ja liivikassitkin järjestykseen...toivottavasti saatas työ alulle jo kesän aikana. T. Sari

Anne Holopainen kirjoitti...

Aivan ihanasti tilaa sulla askartelu huoneessa ja aivan mielettömästi kaikenlaisia papereita, koristeita, leikkureita yms.
Mulla on vain hyllykkö (varastohylly a'la Ikea ) ja makkarin lattia. Olispa edes pieni komero jonne tehdä yhdelle seinälle askartelu tila.
Kateellisena täällä katselen sun askarteluhuonetta. Ehkä mullakin joku päivä vielä :)

Luovia hetkiä kädentaidon töihin!!! Ja hyvää wappua teille =)

Saron kirjoitti...

Voi kuinka hienon näköistä!! Onnea uudelle askartelutila-järjestykselle!!!

AN kirjoitti...

Ihanasti tilaa romppeille-ja minä hämmästyin että sinulla on julkkiksia askartelemassa,ennenkuin katsoin isompana kuvia ja huomasin että siinä onkin tvn kuvaruutu-hih--

Suskin räpellykset kirjoitti...

Huh, kyllä sulla materiaalia riittää :) Unelma paratiisi näin minun silmini, itsellä kun askartelu tarvikkeet mahtuvat yhteen hyllyykköön ja pöydän laatikostoihin. Omasta huoneesta, edes pienestä sellaisesta, haaveilen, mutta taitaa vielä mennä reilusti vuosia että lapset kasvavat ja saan itselleni isomman tilan.

Mutta kyllä tuonne tulisi mielellään askartelemaan, voisi tietysti mennä ensinmäiset tunnit ihasteluun :)

Nättiä ja hyvin järjestetty.

Tuikku kirjoitti...

Ihanan rento askarteluhuone, siell kyll varmasti viihtyy:) nii ja mä oon luullu et mulla on paljo paperei mut ny voinki mennä hyväll omaltunnoll paperi ostoksil:)

Taava kirjoitti...

Hieno huone ja todella, sama siivousurakka pitäisi tehdä mun huoneessa, mutta miten se onkin sitten niin hankalaa pitää sitten tuossa samassa kunnossa...

Eleonora kirjoitti...

Wau, kyllä kelpaa askarrella :)Vauhdikasta vappua!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,
totaalisen ihana huone! Mulla on ihan sama juttu että kaiken pitää olla näkyvillä ja siinä työpöydällä mahd. paljon. Mä inspiroidun kun näen kaikki.
Nuo kissat on piste iin päälle! Niin hirmu suloisia. Mäkin haaveilen kissasta, mutta tod.näk. oon allerginen kissoille. Yksi pieni corgikoira käy mun askartelunurkkauksessa sentään kuorsaamassa.
Aivan mielettömän ihana inspiraatiopostaus.
Yst. terv. Saila

Nanna kirjoitti...

Onpas upea huone ja ihanasti kaikkea askartelutavaraa!

Vilimarika kirjoitti...

Hyvältä näyttää! toimiva kokonaisuus!

Leikkaan Mervi kirjoitti...

Hienosti järjestetty askarteluhuone, kyllä nyt kelpaa puuhastella, ja kissat on ihanat!
Hauskaa Wappua;-))m

Riikka Kovasin kirjoitti...

Vautsi! Todella upea ja ihanan organisoitu ja kaikki näkyvissä! Mahtavaa!

Kivaa vappua!

Arja L kirjoitti...

Ison homman olet tehnyt ja näyttää toimivalta!
Kuka tekis saman mun verstaalla? No okei sitten, mä teen joskus...
Hauskaa Vappua teille kaikille :)

Hiipi H kirjoitti...

Todella upeeta! Sulla on hieno järjestys massiiviselle tavaramäärälle. Onnittelut hyvästä lopputuloksesta!

Puuhis kirjoitti...

Näitä postauksia on kyllä ihana lukea ja katsoa miten muut ovat tilansa järjestäneet.

Ja on myös ihana nähdä, että on olemassa muitakin, joilla on työpöydällä PALJON tavaraa.

Innoitit minutkin siivoamaan huoneeni!!! http://toivotontapuuhastelua.blogspot.fi/2013/05/askartelunurkan-paivitysta.html

Fairytale kirjoitti...

Wau mikä huone, ja miten hyvin kaikki järjestelty. Olen ihan vihreä kateudesta. Kyllä tuolla kelpaa tehdä ja varmaan inspiraatio kukkii.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut uudesta järjestyksestä. Se on ollut tosi väännön takana, tiedän sen. Yritin bongata sun pitsejä ja nauhoja, mutten nähnyt missään. Sulla on hyvin asiat, kun korttitelineessä on kortteja (ei tyhjää kuten jollain...). Nautiskelehan nyt! Ja kiitos että jaksoit kuvata ja sepustaa. Tirkistely on aina hauskaa. ;-))
t. Riitta