30. heinäkuuta 2012

5 päivää sairaalareissua takana!

Hei!

Viime viikolla olin kipeä...
olin sitten kunnolla kipeä.

Lopulta kävin labrassa ja crp oli >320 ja tuli vauhdikas lähete sairaalaan.
Torstai päivän vietin päivystyksessä tutkimuksissa ja illalla siirrettiin
sisätautiosastolle.

Antibiootti tiputus aloitettiin ja täysi lepo.
Siellä meni sitten koko viikonloppu niin, että tänään tuossa vaille
14 kotiuduin kotiin toiseksi viikoksi toipilaaksi!

Päivystyksessä sanoivat ensin, että pieni pissatulehdus ja keuhkokuume!
Seuraavan aamun lääkärikierrolla sanottiin, ettei mitään keuhkokuumetta ole
vaan kunnon virtsatiettulehdus. Ja että lisä tutkimuksia virtsarakkoon yms. ms-tautuni vuoksi.No tänään kun kotiutettiin, niin kysyin, että mikäs se keuhkokuvan tuomio sitten oli.
No joku pieni "varjo" sielä näkyy, mutta ei sitä voi keuhkokuumeeksi sanoa??
Että minua hoidetaan nyt virtsatietulehduksena joka on muuttunut munuaistulehdukseksi myös!
Ja siihen perään, että kyllä nuo samat tröpit  auttaa myös keuhkokuumeeseen...

joo varmaan auttaa... mutta hieman jatkohoido-ohjeet on eri riippuen siitä kumpi on vai onko kumpikin...

no kotiin tuli antibiootit, sen jälkeen estolääkitys ja urologin tapaaminen tiedossa tulevaisuudessa!
Kotona vasta tajusin, että mä en saanut lainkaan kontrollilähetettä virtsakokeisiin sen paremmin kuin 
keuhkokuvaankaan... hieman jäi mietityttämään...t aidan soittaa osastolle huomenna.

Joten monta ihanaa pientä juttu aon tekemättä ja luultavasti on vielä jonkin aikaakin tekemättä. Olen kieltämättä niin puolikuntoinen, että maltan lepäillä ja ottaa rauhallisest lähitulevaisuuden!

Tänään olen tosin istunut enemmän, koska mun jo tuo vaakataso 24h tympii... välillä maaten, välillä istuen...

Oikein ihanaa alkanutta viiikkoa teille - toivottavasti hieman parempi viikon alku kun täällä!

Jehko

Sorry - nuo kuvat istuu hassusti nyt tänne, koska olen ne suoraan facesta tänne vetänyt. Meillä on ukkosen jälkeisiä nettinongelmia. Tämä on ainut kone jolta pääsen nettiin ja tässä ei oo mun juttuja mitään... jospa ongelmat poistuisi huomenna!


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisis kovasti ja nyt todellakin lepoa!!
Samat lääkkeet todella puree kupaankin ja nukuään lähete menee sähköisesti ja siitä ei tule potilaalle paperia. Kotiin sitten kirje, että lab kokeet ja rtg silloin ja silloin ja tarvittaesa valmisteluohjeet. Toidvottavasti tämä "hoitoketju nt kohdallasi toimii hyvin ja ei tarvitse moneen kertaan soitella. Mutta soita ihmeessä osastolle ja tarkenna vielä, näin ei tule kömmähdyksiä kummassakaan päässä. Potilaskin kun voi mennä väärään aikaan väärään paikkaan. Erikoisin oli sappileikkaus väärässä sairaalassa, no se tehtiin sitten väärässä talossa ylilääkärin ohjeistuksella. Oltiinhan jo järkätty lastenhoidot ja kaikki.
Kovia näm äkesän kuumetaudit ja helteellä tukala sairastaa.

Hannele P. ( harmi kun en osaa vielä tuota googletiliä käyttää, opettele jatkossa etten aina ole vain anonyymi).

Maissi kirjoitti...

No onpa hurjan kuuloista. Parempaa vointia ja jaksamista!

Carola kirjoitti...

Voimia ja jaksuhaleja :)

Riitta kirjoitti...

Paranemista!
Kannattaa lepäillä kunnolla, vaikka se onkin tylsää ja kannattaa selvitellä nuo jatkotutkimukset, sillä vaikuttaa vähän ihmeelliselle ettei mitään kontrolleja ole, vaikkakin olisi kuin lääräripulaa yms.

Taru Jehkonen kirjoitti...

Sähköisenähän ne menee... Mutta kun ei mainintaa. Ison kasan papereita kyllä heti kotiin sain mukanani.

Nanna kirjoitti...

Hui mikä rumba sulla on ollut! Kovasti toipumista nyt sinulle! Itse sairastin kerran keuhkokuumeen kun olin raskaana ja ensin sairastin 3 vkoa ja siihen vielä parin vkon toipuminen plle. Että mahdollisimman rauhallisesti nyt siellä otat! Kiva kun jaksoit tulla kuulumisia kertomaan kuitenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Sulle tulee tu aika tuonne urologialle. Sieltä usein ohjaavat parhaiten nuo kontrolit. JOs vointi paranee, niin ei ole tarvetta ottaa monenlaisia kontolleja, kuten ennen. Nykyään kun pissatulehduksenkin antibioottiherkkyys VOIDAAN tutkia tarkemmin jne. Paras mittari on vointi. Keuhkokuvasta voit sitten puhua urologin kanssa. Kaikki kokeet mietitään aina tapauskohtaisesti, enää ei ole niin, että kaikki kaikille ajattelematta. Tämänkin ajan olen nähnyt. Kumpi parempi, vaikea sanoa. Mutta nyt lepäilet, kuista kuitenkin liikkua ettei tule veritulppia yms. Muista, että kesällä sairastaminen on erilaistakuin talvella. nesteen tarve on suurempi ja kuume tuntuu erilaiselta jne. Paranemisia!
Hannele p.

Taru Jehkonen kirjoitti...

Joo mä en pysty makaamaan enää 24h - selkä ei kestä. Pientä kavelyä ja aika paljon istun sohvan kulmassa lukien ja telkkaria katsoen. Välillä hieman pitkällään! Joo eiköhän nämä tästä... jos ei olisi kaikkia taustatauteja, niin ei nuo kontrollit silleen mieityttäisikään, mutta kun peruskunton on ihan riittäämiin down!

Anonyymi kirjoitti...

Siksi onkin hyvä, että ohjattiin erikoisalan polille jatkot. Ja todellakin, kävele ja liku se minkä jaksat, peruskunto ja hapetus tykkää siitä. Eikä pääse loppukunto romahtamaan, kuntoutuminen kun on sitten pidempää.
Itse tässä nyt sairastellut lähes vuoden vakavasti ja monta erikoisalaa käyty. Yhdeltä kuulin tänään, että toinen suunnittelee lihasbiopsiaa. NÄin se tieto tulee, potilalle mutkien kautta. Onneksi ei kesällä pidä kiirettä noissa koepalojen otoissa, mutenkin infektioriskiä ja antibioottihoito kohta vuoden myös. Mutta on yksi mikä auttaa ainakin hetkeksi, silloin kun sormet toimii, askartelu! Ja se kuuluisa suomalainen SISU. VAs janalla kivut janalla 0-10 alkaa mulla <2tuntua" vasta kun ylitetään 5-6 lukemat. Eli ei pienet hetkauta.Mutta nyt sinulle toipumisia ja soittele ihmeesä perään jos mietityttää joku asia. Osastosihteeri kyllä selvittää ja pyytää lähetteet jos jotain puuttuu. Tiedän, että on tylsä lähteä kotiin kun ei ole selitetty asioita. Tää on tätä nykyajan menoa.... PARANEMISIA ja malttia!
Hannele P.

Anitta kirjoitti...

VOI vitja, toivottavsti paranet pian. Ei käy kateeks. Juu nykuään pitää melkein itte suunnilleen enemmän kuin hoitohenkilökunta tai anaski samanverran että saa hoitoa ja oikeenlaista. Aina pitää olla vaatimassa ja varmistelemassa. Ja täälläpäin on paljon lääkäreitä joiden kanssa on jonkinlainen kielimuuri kun eivät taida kunnolla potilaitten kans samaa kieltä...

No mutta pikaista paranemista sulle!

maiju kirjoitti...

Tsemppiä ja toivottavasti tervehdyt nopeasti. Tällaiset tilanteet aina muistuttavat, kuinka kivaa on olla terve.... Tsemii...