30. huhtikuuta 2011

Työhuoneeni MeGaPosTauS!

Vappu on mennyt työhuoneen siivouksessa ja päätinpä tehdä sitten hieman tarkemman postauksen mun työhuoneesta, ratkaisuista yms... joku on jo ehkä esitelty, mutta koko paketti tulee siis....

joten tiedossa on MEGAPOSTAUS työhuoneestani!

Työhuoneeni on kooltaan n. 3m x 3,5m ja hyvin "täyteen" pakattu, mutta lopulta saatu hyvinkin toimivaksi tilaksi, jossa on pieniä vaihtoehtoja tiettyjä tilanteita varten. 

Työhuoneessani on PartyLite (kirjallinen puoli, ei somisteet), minun ja mieheni vaatteet, rotat häkkinsä kanssa ja sitten tietysti nämä askartelun materiaalit ja välineet!

Työhuoneeni nykyinen ilme syntyi joulun alla 2009, kun käytiin kaluste kaupoilla ja ostettiin tänne hyllytilat. Tällä kertaa purkasin kaikki hyllyt ensimmäistä kertaa kokonaan (siis kaikki, pieniä alueta on fiksattu kyllä aiemminkin) - tuli pestyä kaikki paikat ja hyllyt täytettyä ihan uudella tapaa! Virkistävää ja toivottavasti osittain myös tuomivampaa!

Aloitatetaanpa mun työpöydästä!
ps. Kaikki kuvat saa ISOMMAKSI klikkaamalla!Siinä se. Tietokone (joka myös TV), ikkuna ulos..


Keskusyksikön päälle cd-teline, jossa suomenkieliset Tekstileimasimet, ja apunaineteline, jossa vain murtoosa apuaineista!. Tietokoneen edessä kaikkea pikkuista tarveainetta!


Oikealla puolella pöytää on tuo pyörivä teline työkaluille yms, Distress Ink-salkku, puulokerikko (milloin mitäkin siellä) ja päällä parikkoteline PartyLite papereille!


Pöytä kauempaa kuvattuna. Suoreaan pöytäni oikealla puolella on ROttien iso häkki ja sen takana klaffi, jonka päällä on molemmat tulostimeni.
Vassemman puolen esittelen kohta!
Pöydän ja keskusyksikön alla on 3 kpl Helmereitä Ikeasta.

Yhdessä Helmiserissä on leimasimia, kohojauheet, teipejä.
Seuraavassa on tärkeitä papereita, Cuttiksen levyt, musteen levittimet, nauharullia..
ja viimeisessä on lävistimiä, nauharulia, isoja leimasinsettejä (A4 kokoisia)

Yhden laatikon reunalla on kuumailmapuhallin, scrollPal on roskiksen vieressä ja paperiroskis häkin vieressä! Näppärää ja helppokäyttöistä!

**************


Aikanaan kun kävin ostamassa kalusteita tähän huoneeseen, niin mitat olikin mulla väärät ja ostin ns. "2 hyllyä liikaa" - vaikak taisinkin ne ostaa ihan TARKOITUKSELLA, sillä niille löytyi paikka kuin olisi suunniteltu!

Yksi tälläinen ylijäämä hylly tuli työpöytäni vasemmalle puolelle:

Täältä löytyy nyt siivouksen jälkeen Ylähyllyltä Skräppikansiot, miniläppäri, lasipurkit joissa kukkia ja nauhoja, nappeja, haaraniittejä yms kivaa...
Alempaa löytyy varasto vauvan peppupyyhkeistä, huovat, ja muuta pientä!
Samoin tänne nurkkaan mahtuu piiloon mun siirrettävä apupöytä, ku sille ei ole tarvetta!
Tältä näyttää kun siirrettävä pöytä on käytössä!

Päällä on kaksi Ikean säilytysratkaisua ja niissä on Stansseja Cuttikseen..
Pääsääntöisesti Spellbindersit on täällä!

Tosiaan huoneessa on 7 kaappia, joissa ei ei ole muuta askartelutavaraa kuin LEIMASIMET ja ne löytyy tuplaovien takaa näin:

Siis muovalaatikoihin pakattuna...

No sitten huoneessani on myös toinen työpöytä, joka toimii tarvittaessa myös kurssipöytänä ja sieltä suunnalta kuvia


Oranssin verhon takana on olohuone - läpikulkuea ei mutta "ikkuna" kyllä!
kakkospöydän takana on toinen ns. hutiostos!


Täällä on ne leimasimet joita käytän eniten. Koukeroista, taustoja, vauvaleimat, hääleimat, muuten juuri nyt suosiossani olevat leimat kuten KennyK, Taperstyt...

Kakkospöytä tarkemmin - meidän vanha keittiön pirttipöytä!
Paha tapa kasata tähän kamaa ja siksi ei todellakaan normaalisto "käyttökunnossa" :DPöydän juuresta löytyy kaksi oleellista juttua. Ensinnäkin tämä matkakassi /tarvikelaukku, joka voisi ihan hyvin olla koko ajan työpöydällä. Ja sitten vanha PartyLiten tuoksusalkku, joka on nykyään mun paperisilppulaatikko. Tavoite on, että kaikki silput mahtuu sinne ja jos EI mahdu, niin pitää asialle tehdä jotain! Helppo otaa myös mukaan!Toisesta suunnasta klaffi ja rottien häkki!

***************
Sitten se mun perusMahtiVarastoni kimppuun.Tämän hyllystön mä ostin silloin 1,5v sitten ja se on ollut kyllä hyvä päätös. Hylly on BILLY-mallisto ja sitä sarjakuva versiota! Oranssin verhon takana on meidän eteinen - kuvaustilanteessa kiinni, kun siellä oli kaaos...:D

Nyt esittelen sitten tämän ison hyllyn järjestyksessä ja lähden vasemmalta kohti oikeaa...

Vasen hylly ylhäältä alas:
kukkia, promarkerit, kierteet BIa-kirjoihin, akvarellitussit, Derventin kyniä
6x6 paperilehtiö
korttipohjat ja kirjekuoret
h20 värit, mustaa kartonkia, pieniä koristeita lasipurkeissa ja paperilehtiötä 
Väritetyt leimakuva, puolivalmiit kortit, leimatut kuvat, kirjoja, pitsiä
Stampin Upin leimat, askartelulehtiä, työkaluja
kaikkea pikkuista purkeissa
joulukortit 2011 purkkeja
kirjepaperit, kartonkia A3
A4 papereita
****
Seuraava hylly ylhäältä alas + plkkuhylly keskellä

 Laminointilaite, rasioista,
BIa-kirjan valmiita kansia ja sisälehtiä
Cuttis ja Bia-laite, silitysrauta
Foamiit
(minihylly)
A6 kokoiset kartonkit
Sizzixin stansseja

 Projeck Lifen materiaalit,
Skräppimateriaaleja
Telineitä, purkkeja ja työkaluja
Teline metallikoristeille (charmis)

(minihylly)
Stansseja
erikoiskartonkeja


 ****
Seuraava hylly on 
yli puoleen väliin täynnä näitä 
12x12 tuuman kirkkaita paperitelineitä. Ylähyllyllä DreamKutz!


Sitten vuorostaan pystysuora Hopperin 12x12 teline, jossa mulla yksiväriset skräppikartonkit ja lehtiöt. Alapuolella purkeissa erilaisia tarvikkeita mm. lankaa, kimalteilta, ääriviivatarrat, paperikukkia, rub-on rullia, jne...
(minihyllyssä)
Sticklesin pieniä kimalleliimoja, kirppiskirjoja askarteluun..
****
sitten se viimeinen iso hyllyosa!


Tästä hyllystä löytyy:
Laatikoiden takaa kaksipuolista teippiä monta laatikollista (omaan käyttöön) ja muista pikujuttuja, joita en jatkuvasti tarvitse
Akryllimaalit, colorwashit, tekstileimasimet (puukantaiset), alkoholimusteet
Kukkasia, nauhoja, kuvioteippejä, distress ink nesteet, apuaineita

Skräppäämiseni on lisääntynyt ja siten tarvikkeetkin, joten hylly varattu skräppäystavaroille, seuraavalla hyllyllä lisää tarroja, rub-ontekstejä yms... ompelukone, valokuvia, 3D-arkkeja, akvarellipaperit

Paperivarastoni, jota käytän ENISTEN. Laitan karkkilaatikoihin paperit, joka olen irrottanu lehtiöstä enkä ehkä vielä käyttänyt, tai jos olen pilkkonut 12 tuumaisen paperin 4 osaan.. sekä skräppikartonkit koossa 6 tuumaa!

Tilaa on vielä 2 laatikollista - tämä o mulle hyvä ja nopea tapa arkistoida! Osa laatikoista on joulupapereille jne.. eli pientä lajitteluakin on!

KAIKKI korutarvikkeeni on tässä. Osassa laatikoista on kaaos, eli pienellä vaivalla menisi pienempääkin tilaan. Mutta nyt kun ei tahdo korujen teosta tulla mitään, niin saavat olal rauhassa. jOku päivä pitää sitten järjestän!


Koko ison hyllyn päällä on sitten vielä tapettikirjoja, lisää noita Ikean laatikoita yms!


Tie sitten kiinnostiko tämä ketään :D Mutta olis hauska tehdä ja päivittää minun askartelu olosuhteeni. Tiedän niiden olevan huippuhyvät - köökkiin matkaa 8 askelta, ja koko perhe on lähellä ja ympärilä ja kaikki toimii!

Oikein ihanaa aurinoista Toukokuuta!

17 kommenttia:

Pirkkis kirjoitti...

Aivan mahtavat määrät tavaraa sulla! Löydätkö tuolta kaiken, jota etsit? Mulla ei oo ko murtomurtomurto-osa tuosta ja silti aina kaikki on hukassa ;o)

Jehkotar kirjoitti...

Joskus kestää osan ettimisessä hetki - mutta oikeesti melko helposti kaikki löytyy! Niissä on mun oma kiero logiikkani! Ja tiedän mitä tarvitsen itse jatkuvasti. - eri asia, että omistaako aina sitä mitä just tarvitisi ;D mutta yritän olla nykyään ostamatta ihan kaikkea!

Taava kirjoitti...

Eipä sun sarjakuvahyllyistä paljon sarjiksia lueta ;-D
Jokaisen huone pitää olla tietenkin itselle sopiva.

Karita kirjoitti...

No huh-huh! Ihan hikikarpalot nousi otsalle näitä kuvia katsellessa ;) Sulle on kanssa "muutama" tavara kertynyt vuosien varrella ;)

Ja nyt mä alan taas haikailee sitä omaa askarteluhuonetta... Ehkä minäkin voin jonain päivänä tällaisen postauksen tehdä... :)

Hyvää Vappua! :)

Arja L kirjoitti...

Menisit hyvä ihminen joskus johonkin askartelukauppaan ja ostasit jotain tarvikkeita itelles ko ei tyhjist käsist mittää voi askarrel :D :D :D

maikko kirjoitti...

on sulla ollut melkoinen siivousprojekti, sillä hyllyjähän on melkoisesti :)

ihmettelin kyllä, että pystytkö oikeasti katselemaan telkkaria tehdessäsi?

Ritva P kirjoitti...

Huh! Onpas sulla tavaraa ;). Taidan näyttää tämän miehelleni jos ihmettelee mun tavaran määrää :). Ihana olisi kyllä ihan oma huone ehkäpä sitten jos lapset lentää joskus pesästä sellaisen saan. Ihanaista Vappua ja kesän odotusta :)

Katjuska kirjoitti...

Vaude. Ihan mahtavat määrät ihanaa tarviketta :) Eikö olekin ihan mahtavaa kun saa puuhata omassa kammiossaan :D
Mulla kans oma huone askartelukamoille ,muttei vielä läheskään "esittelykunnossa" :)
Kivaa vappua!

Jehkotar kirjoitti...

Taava: näinhän se on!
ArjaL: tarvis kai... et jottai olisi
Maikko: juu aina katson tv:Tä kun askartelen - ennen swappasin samalla kun katsoin tv:tä...
Katjuska - niin on ihanaa... muisitan ne alkuajat, kun ei ollut!

Pihku kirjoitti...

Höh. mäkin tahdon oman huoneen! mut tää o hyvä ku kuvasit, voin sit kaikil ko ihmettele mun askartelutavaroit ni näyttä et ei mul ol pali mittä viäl :D

Ellis kirjoitti...

Sanattomaksihan tässä menee.

Ja telkkuhan on IHAN EHDOTON varuste silloin kun jotakin tekee. Mä katson sitä välillä sivusilmällä, mutta kuuntelen melkein aina. Se on toki eri pöydällä, mutta sijoitettu siten että sen näkee samalla...

Kirsi kirjoitti...

Kyllä kiinosti =) Ihan mielettömän ihana kun on noin hyvin tilaa säilytellä ihania askartelutavaroita ja ennenkaikkea että on saanut itselleen tilan toimivaksi. =) Mä tykkään tosi paljon näistä askartelunurkkauspostauksista koska on vaan niin kiva kurkkia toisten tiloihin, kamoihin ja säilytysratkaisuihin =)

Tuija kirjoitti...

Voiiih huokaan minä, mikä ihanuus sun työhuone !!! Kyllä sulla on hirveän paljon kaikenlaista tarviketta. Toi onkin hyvä tapa alkaa järjestellä huonetta, alusta-alkaen. Mä ainakin oon todennut että monta hyvää konstia olis mitä nyt ei voi toteuttaa, kun telineet/hyllyköt on pantu väärään paikkaan.
Tuli heti himo järjestellä omaa huonettani, toteutus ei onnistu tällä kertaa, ensin on toi keittiö remppa tehtävä valmiiks !! Sitten on kesähommat, jossa mieheni innolla mukana. Elikkä ei voi enää pyytää jäämään sisälle hommiin !!
Nautihan ihanasta huoneestasi ja intoa molempiin töihin !

Jehkotar kirjoitti...

Joo muiden ratkaisuja katsellessa, lukiessa jne... löytyy niitä itselle just sopivia ratkaisuja. J kyllä mä ole monta purkkia/laatikkoa/ yms. viritystä välillä kantanut ullakolle, kun olenkin ne todennyt yhäkkiä tarpeettomiksi,kunnes tulee joku toinen ahaa-elämys ja se vanha tarpeeton toimiikon jossain muussa jutussa... joten asiat muuttu ja kiertää koko ajan tässä elon mukana!

Itseeläni on nyt se periaate, että tuosta valkoisesta isosta hyllykästä ja noista Helmereistä pitää LÖYTYÄ KAIKKI ASKARTELUKAMAT (ainut poikkeus nuo leimaset) ja siinä on nyt pysytty. Yritän olla hamstraamatta mitään turhia kamoja - ainut mitä nyt yleensä hamtraan on 3D tarrapalat, Akvarellipaperi ja korttipohjat - kun löydän hyviä ja/tai halpoja, niin ostan varastoon... muuten en enää jemmaile, kuten ennen tein!

bissecat kirjoitti...

Ihan mahti juttu kiitos Jehko!Tässä mullekkin aukeni muutama juttu ja pitää ruveta tyhjää taloo!!Tarvii askarteluhuoneen vaikka kuin pienen mutta oman!
Miulla laatikko ,pakki ,teline eteisessä ja askartelupöytö olkkarissa!!ei hyvä .Ketään ei voi pyytää kylään ennekö viikon siivoo...

Jehkotar kirjoitti...

joo ja jos joutuu aina kaiken siivomaan, niin ei viitsi tehdä mitään! Muisitan tuon ajan kun oli vain tuo pieni klaffilipasto (joka nyt piilossa rottahäkin takana) ja siinä oli tietokone, askartelut, PartyLiten paperihommat ja aina piti pistää pois tieltä toisene homman alta.. jne... se oli AHDISTAVAA! Siksi osaan myös olla tosi onnellinen tästä tilastani! Eikä minun silti tarvikse olla millään ullakolla tai kellarissa piilossakaan :D

Carola kirjoitti...

Ihanan runsaasti tarvikkeita..mulla ei oo kun murto-osa tuosta...siis voi hyvällä omatunnolla hankkia lisää :)