10. lokakuuta 2009

Värityshistoriani - entä sinun??

heippa!

Tässä parin päivän aikana on tullut mietittyä menneitä, olleita ja tulleita väritystekniikoita... joita itse olen kokeillut - osasta pitänyt ja osasta en!

Siksi ajattelin haastaa teidän ihan vain tämän aurinkoisen lokakuun lauantain kunniaksi kertomaan millainen värityshistoria sinulla on kortteilussa!Mitä on tullut kaikkea kokeiltua, mitä olet niistä tykännyt jne... ja tietysti lopuksi maininta mikä tyyli / mitkä tyylit on sinun vahvimmat juuri ja et luopuisi niistä!

Minähän aloitin lokakuussa 2007 värittämällä tyypillisesti niillä akvarellipuuväreillä veden kanssa laveeraten. Ei sitten minua miellyttänyt yhtään tämä tyyli ja tutustin hyvin pian Promarkers-tusseihin. Niihin ihastuin täysin ja niitä on tässä 2 vuoden aikana kerääntynyt varsin iso sarja - koko sarjasta puuttuu enää vaan joku alle 10 kynää!

Tarkkaa aikaa en muista, mutta sitten Tintti tutustutti minut kuivapastelleihin ja se oi menoa sitten. Varmaan liki vuoden väritin liki täysin ja vain kuivapastellikynillä kuivana - joskus hieman tusseilla siinä rinnalla. Aivan ihastuttava tapa ja koin myös hirveän helposti tavaksi värittää!!

Loppuvuodesta 2008 tutustuin Aqua Tone kyniin ja niillä harjoittelin hetken - mutta en ollut tuloksiin tyytyväinen. Siitä asti kynät on pölyttyneet!

Alkuvuodesta 2009 tartuin härkää sarvista ja lähdin kokeilemaan öljyllä värittämistä. Siinä hötäkässä tuli hankittua akvarellipuuvärien lisäksi Inktense-kynäsetti ja hetken nautin todella paljon tästä väritystekniikasta. Mutta tässä tuli minun fysiologiset rajoitukset vastaan - se pyörivä liike ja toisto oli liikaa ranteelleni. Mutta tätä ei ole täysin hylätty ja nämä vermeet säilyvät tulevaisuutta varten!!

Matkan varrella olen kerännyt ProMarkers ja Copic-kyniä ja vertaillut/kokeillut/ testannut niitä jne... mutta nyt kun olen livenä nähnyt Promarkersin 62 uutta värisävyä ja sen johdosta ne itselleni tilannut, niin vannon itseni lopullisesti Promarkers-kynien käyttäjäksi!!!!

Kevät kesällä tartuin sitten härkää sarvista ja aloin uudelleen värittämään vesiväreillä, mutta nyt vermeenä vesivärinapit, eikä aqua tone - kynät. Ihastuin tyyliin ja tein kesällä runsaasti värityksiä tällä. Hankin jopa isomman satsin vesivärinappeja - tykkään edelleen, mutta tällä hetkellä seisovat kaapissa odottaen suurempaa tarvepäivää!!

Tuossa heinä-elokuun vaihteessa joskus innostuin testaamaan kuivapastellin käyttöä öljyn kanssa, erityisesti Promarkers-tunssine kanssa. Tähän ihastuin myös ihan valtavasti! Näin sain kaksi lempi väritystekniikkaa yhdistettyä!

Keväällä päätin jo, että syksyn tullen tulen hankkimaan itselleni Tim Holtzin Distress Ink musteet ja haluan kokeilla närittämistä. No nyt on muutamat kokeilut takana ja voinen kertoa, että tämä on TODELLISTA rakkautta ensi silmäyksellä ;D

Yhteenvetona voisin sanoa, että 3 minun KÄYTÖSSÄ OLEVAA väritystekniikkaa on...

* kuivapastellikynät kuivana ja öljyn kanssa
* Promarkers-tussit
* Distress Ink-musteilla väritys!


Kerro sinä oma historiasi ja pistä kommentti looraan - tulen kurkkimaan sinun tarinasi :D

*********************************

Ja tässä olen siis huomannut, että näistä voisin luopua!Aqua Tone - kynä setti 24 väriä hintaan 29 euroa VARATTU
(sis. postimaksun, kaupan hinta 39-46e, riippuen kaupasta)
Laita postia taru.jehkonen@nic.fi
Kaupoista ilmoitan heti kun näen viestisi!Copic-tusseja on kaupan 42 kpl eri värejä
Osa kynistä vain testattu, mitään ei ole paljon käytetty!

Hinta on 2,90 euroa / kpl (kauppahinta 3,60-4,00 e, riippuen kaupasta)

Jos ostat väh. 10 kynää kerralla saat hintaan 2,5 e / kpl

Jos ostat kaikki 42 kynää kerralla niin saat ne hintaan 90 euroa
(2,5 euron hinnalla tekisi 105e) TÄMÄ TARJOUS TEHTY!!!

Alle 5 kynän ostajille tulee + postimaksu
5 kynää tai enemmän ostajalle postimaksu sisältyy hintaan!

Laita postia taru.jehkonen@nic.fi
Copic-Kaupoista ilmoitan aikaisintaan maanantaina klo 21 jälkeen.
Muuten muun postin tulo järjestyksessä, mutta jos joku ennen maanantaina klo 21 on kiinnostunut ostamaan koko setin, niin sinne menee sitten!!!

Tarjolla olevat värit:

0 Colorless Blender varattu
B32 Pale Blue varattu
BG93 Green Gray varattu
C-1 Cool Gray no 1 varattu
E00 Skin White varattu
G21 Lime Green varattu
R00 Pinkish White varattu
R20 Blush varattu

B00 Frost Blue varattu
B23 Phthalo Blue varattu
B24 Sky varattu

B60 Pale Blue Gray varattu

BG 15 Aqua varattu

C-3 Cool Gray no 3 varattu
C-5 Cool Gray no 5 varauttu

E08 Brown varattu
E33 Sand varattu
E35 Chamois varattu
E43 Dull Ivory varattu
E51 Milky white varattu
E71 Champange varattu

G000 Pale Green varattu
G94 Grayish Olive varattu

R02 Flesh varattu
R17 Lipstick Orange varattu
R59 Cardinal varattu

RV000 Pale Purple varattu
RV02 Sugared Almond Pink varattu
RV 23Pure Pink varattu
RV34 Dark Pink varattu

V12 Pale Lilac varattu
V17 Amethyst varattu
V91 Pale Grape varattu

W-3 Warm Gray No 3 varattu

Y00 Barium Yellow varattu
Y17 Golden Yellow varattu

YG03 Yellow Green varattu
YG11 Mignonette varattu
YG23 New Leaf varattu
YG91 Putty varattu
YG95 Pale Olive varattu

YR20 Yellowish Shade varattu

Ota rohkeasti yhteyttä, jos tuotteet kiinnostaa!

taru.jehkonen@nic.fi

8 kommenttia:

Maria H. kirjoitti...

mä varaan heti osan noista copiceista ja laitan sulle muutenkin s-postia..

Maria H. kirjoitti...

Niin ja kysyit, että mille paperille tulostelin mo:n kuvat niin osan ihan perus tulostuspaperille ja nyt ostin tuollaista 140g/m2:n vesiväripaperia ja sille tulostelin laser-tulostimella. Mustesuihkulla onnistuu käsittääkseni ihan hyvin kans, kun odottaa vähän aikaa musteen kuivuvan tai kuumailmapuhaltimella kuumentaa, että väri tarttuu.

Maria H. kirjoitti...

Anteeksi, kun en yhteen viestiin tajua laittaa asioita, mutta väritystekniikkakokeilut on menneet niin samallai, ku sulla! Uusimpia ihastuksia nuo distress-värittelyt ja promarker/copic + öljylaveeraus kuivapastellien kans sekä pelkät copicit/promarkerit:-) Ihan paperista, kuvasta ja omasta innostuksesta kiinni mitä tarttuu käteen, hih!

Pirkkis kirjoitti...

Mun värityshistoria ei kummoinen ole. Monenlaista on tullut kokeiltua,
mutta Promarkerit on hyväksi havaittu. Varsinkin näistä uusista tykkään tosi paljon! Ihania värejä ja ihana terävämpi kärki kuin vanhemmissa. Vanhempia tuleekin käytettyä tosi vähän juuri tuon kärjen takia.
Tänään piti kokeilla Distressejä, kiitos sinun! Ihania!!! Niistä taitaa tulla toinen vaihtoehto värittämiseen.

jaana kirjoitti...

Lyhyt on vielä aikani tällä leima-askartelun saralla, mutta kokeiluja värien kanssa on tullut tehtyä. Aloitin ekana akvarellipuuväreillä joiden kaveriksi hankin aika pian inktenset. Sitten löytyi distress inkit. Sitten piti kokeilla myös kuivapastelleja. Öljyn kanssa olen lutrannut sekä inktensejä että kuivapastelleja. Eniten ehkä tykkään distress inkeistä ja inktenseistä. Nyt olen pikkuhiljaa hankkimassa distress ink-pulloja ja kokeilen sitten myös niitä. Ja kaikkea kokeillessani olen huomannut kuinka tärkeä rooli on paperilla..

Salma kirjoitti...

Mullakin on melko vähän värityskokemusta, mutta aloittelin watercoloreilla, sitten ostin muutaman promarkerin, joilla pohjustelin kuvia ja vesivärikynillä tein varjostuksia. Viimeviikolla tilasin crafticasta distress inkit ja ihastuin niihin välittömästi. Nyt pohjaan jotain promarkereilla ja loput teen distresseilla.

Aija kirjoitti...

Wau, sinulla on kyllä melkoinen värityshistoria :) itse olen tietoisesti pysynyt kapealla polulla *lol* Vesiväreillä aloitin ja distresseihin päädyin. Välillä vaihtelunhalun ja mökkeily reissun jälkeen on vesiväritettyjä kuvia mutta muuten distressien pulloilla.
Kyllähän kaapistani muutamat promarkerit ja copicit löytyy muttei ne ole minua varten. Pitäisi varmaan tehdä sama temppu, pistää myyntiin vaan, mitäpä niitä säilömään.
Syys tai no talvi terkuin
Aija

Krista kirjoitti...

Mitä paperia käytät kun Distresseillä värittelet