22. huhtikuuta 2011

10 Lempitarviketta!

Hei! Löysin Paperiliittimen blogista listan 10 lempitarvikkeesta jonka oli tehnyt myös Xing 

Päätin sitten itsekin tehdä oman listani - ja samalla tuli mieleen, että ihan kuin olisin tälläisen haasteen joskus vuonna kivi tehnyt itsekin... pitääpi hakea historiatiedoista... mutta nyt tähän hetkeen... Löysin - olen 2009 pitänyt haasteen 2v synttärin kunniaksi ja se löytyy täältä!!

Tein päätöksen, että tästä listasta otan ulos sellaiset "itsestään selvyydet" eli askartelualusta, teflonalusta, sakset ja paperileikkuri! Sekä lyijykynä, pyyhekumi sekä talouspaperi! Mutta mitä sen jälkeen....

1. LEIMASIMET - siis niitä pitää olla - menen moista - kuvaa, kuviota, koukeroa ja TEKSTEJÄ! Rakastan tekstileimasimia ja niitä ei tunnu olevan KOSKAAN tarpeeksi!

2. PINSETTI - olen ihan alusta asti käyttänyt paljon pikkikärkisiä pinsettejä - ne auttaa monessa duunissa, niin niitä ilman en osaa olla!

3. KARTONKI - siis tykkään ihan hirmusti käyttää yksiväristä kartonkia - toki saa olla kaksipuolista kartonkia kyllä... sitä eri väreissä, eri kokoisena on kaapit täynnä... suosikkini on ehdottomasti pienellä tekstuuriipinnalla oleva skräppikartonkit.

4. CUTTLEBUG & STANSSIT - välillä tuntuu, että ilman näitäkin pärjäisin, kunnes tulee taas hetki, että tuo laita on korvaamaton. Mahdollisuudet ja käyttötavat niin monet ja ihanat!

5. NAPIT - oi että napit on ihania - mulla on kirpputorista ostettuja, omista vaatteista irrotettuja, nappikaupoista hankittuja sekä askartelukaupoista ostettuja. Eri värisiä eri kokoisia - käytetään sellaisenaan, kukkasiin, paperinauha kanssa jne. jne.

6. LIIMAUSAINEET - GLOSSY ACCENT, KAKSIPUOLINEN TEIPPI, TACKY GLUE, DOTSIT ja 3d TARRATYYNYT - näitä ilman ei mistään tulisi mitään!!! eniten käytän 9mm leveää kaksipuolista teippiä, glossya ja 3D tarratyynyjä, mutta ei nuo pari muuta pahasti jälkeen jää! Ilman näitä en tee mitään!!

7. KUUMAILMAPUHALLIN JA SILITYSRAUTA - kuumailmapuhallin on ollut jo pitkään se yksi tärkeimmistä työkaluista - mutta nyt tässä viime metreillä myös tuo silitysrauta!

8. NAUHAT - pitkään kirosin ja pärräsin nauhoja ja nyt niistä on tullut mu yksi SUOSIKKIMATERIAALI! Tykkään käyttää valtavasti - erityylisiä erilaisissa korteissa. Eri tavoin kiinnitettynä, paperinauhat jne... metallilangalla varustettuja nauhoja mä inhoon!!

9. MUSTEET - VERSAFINE & DISTRESS INK - musteet on tärkeä osa mun askartelua. Omistan paljon muutakin noiden mainittujen lisäksi, mutta nuo ovat minulla eniten käytössä. VersaFine on niin hyvä tekstien leimaamiseen yms... ja Distress Ink musteella voit tehdä ihan mitä vaan...

10. AKVARELLI ja VESIVÄRIPAPERIT - näitä tarvitaan ja paljon - omistan vielä erityyppisiä papereita eri tilanteisiin ja ovat tosi hyviä monessa eri mielessä. Näitä ilman ei mulla asiasta tulisi mitään!

Millainen lista sinulle tulee?? Teethän sen ja kerrot listastasi Paperiliittimelle ja/tai Xingille, niin voidaan käydä lukemassa toistemme listoja!

Jehkon lista 22.4.2011


11 kommenttia:

SannaS kirjoitti...

näitä on niin kiva lueskella..ja varsinkin perustelut jokaiselle valinnalle... =)
enkä mä vois oikeesti olla ilman ISOA suihkepulloa...kantsii kokeilla tuota hoitoainetta niin saa sitten sen pullon, suosittelen... ;)
iloista pääsiäistä!!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Kuten sanottu, näitä on ihan valtavan mukava lueskella!

xing kirjoitti...

Ihan mahtava lukea näitä! Muistan sen sinun haasteesi samasta aiheesta, mutta kuten sanoit, nyt oli hyvä aika tehdä lista uudestaan. Suosikit vaihtuvat ja välillä joku aiemmin hankala tarvike pomppaa suosikiksi ja toisinpäin.. Jännä miten monella napit mahtuvat top 10 -listaan!

Taava kirjoitti...

Mäkin kaiketi olen aiemmin vastaavaa listaa tehnyt, mutta niin on mieltymykset muuttuneet, uskoisin ainakin, vaikken nyt käynytkään katsomassa mitä olen aiemmin kirjoittanut.
Kiva lista kyllä sullakin ja niin sun näköinen.

Marie kirjoitti...

Kivaa lukea muiden listoja lempitarvikkeista! Omakin listani olisi varmaan ollut aika erilainen vaikka vuosi sitten, ja kaksi vuotta sitten en ollut varmaan kuullutkaan kaikista mitä nykyään mielelläni käytän.

Puuhis kirjoitti...

Mitä, käyttääkö joku kynää ja kumia? :) Mun oikein piti miettiä, missä meillä olisi lyijykyniä säilössä. Mutta olenkin niin suurpiirteinen ja hätäinen, että merkintöjen ja niiden poistaminen ei oikein sovi tyyliin.

Taru Jehkonen kirjoitti...

PUUHIS :D Mä käytän lyijykynää paljon kalenterissani ja parissa muussakin asiassa - sitten lapseni ovat siinä iässä, että käyvät vallan äidin kaapilla hakemassa lyijykynää ja kumia :D Mut tarviin juu... lyijykynää mm. värittämiseen ja puuhekumia kuivapastellien kanssa!

m kirjoitti...

nää listat on niin kivoja!
varmasti oma listanikin olisi ollut hetki sitten toisenlainen ja varmasti vaikka vuoden päästä saattaa suosikit olla taas jotain ihan muuta. näitä pitäisi tehdä siis säännöllisesti!

Sanna kirjoitti...

pinsettejä en ole vielä hankkinut, kai ne on hyvät olla, jos kaikki niistä puhuu. varsinkin kun tykkään noista puolihelmistä. oliskohan helpompi niitä sitten liimailla paikalleen??

Taru Jehkonen kirjoitti...

helpottaa puolihelmat, helpottaa 3D tarrapalojen kanssa, monta pienempää liimapintaista kuvaa laitan pinseteillä - ei ota silloin sormiin kiinni ja saan katseen kauemmas asettelusta, joten menee helpommin oikeaan asentoon...

Pia K kirjoitti...

Kiva lukea myös kunnon perustelut valinnoille :) Lyijykynää mäkin tässä mietin kuten Puuhis: tosi harvoin tulee sitä tarvittua skräppäyshommissa! Pinsetit taas on ihan ehdoton, ja ehkä napitkin vois mun listalta löytyä - siis jos sellaisen päätyisin tekemään, vielä en ole varma...