26. huhtikuuta 2010

Epävirallinen GALLUP!

Kuka teistä tykkää tatuoinneista?

Kenellä teistä on tatuointi?

Mitä, millaisia jne??

Itse hurahdin tatuointeihin tuossa 90-luvun alkupuolella.
Ensin tuli pienen ruusu olan taakse, jota kävin yhdessä Nikon kummitädin kanssa hakemassa!

Sitten nälkä kasvoi ja muistaakseni vuoden päästä laitatin kiipeävän mustan pantterin vasempaan nilkkaani... veripisarat tippuili minun nilkastani panttirin kynsien kohdalta.

Oliko se nyt vuosi 94 kun sain synttärilahjaksi kolmannen ja toistaiseksi viimeisen tatuointini!
Vasemmassa kädessäni on iloinen värikäs papukaija!

Valitettavasti jo 90- luvun loppupuolella selvisi, että tämän silloisen Raumalaisen tatuoijan työiden jälki ei säily - syystä tai toisesta!

Näin pantteri nilkassani on enää pelkkä haave vain
(no ehkä se joskus sinne palautetaan... kuka teitää) ... pari pientä "veripisaraa vain jäljellä"

Ruusu on olassa on epämääräiset kaksi värilänttiä - jotain niillekin pitäisi tehdä!

Käsivarrassa oleva papukaija on pisimpään voinyt hyvin,
mutta nyt sitten viimeiset 5 vuotta se on haalistunut vauhdilla.
Pitkään olen haaveillut, että käyn kysymässä, että miten ja millai se
kannattaisi pelastaa ja mitä maksaisi! Mutta kun ei muka saa aikaiseksi.

Viimeiset puoli vuotta polte ollut jo kova, mutta aina
kun kuljin Raumalaisen tatutointiliikkeen
Needle Point Tattoon ohi, niin aika oli väärä - joko mulla kiire, tai liike kiinni!

Tänään oli sitten se päivä, jolloin minun oli määrä käydä siellä!
Menin intoa puhkuen sisälle ja ihana oli nähdä ammattitaitoinen tatuoija, jonka kanssa
alkoi heti synkata!! Ideoimme ja toiveitani kysyttiin!

Papukaija muuttuu, saa jotain uutta lisää ja ennen kaikkea persoonallisuutta sekä tärkeitä asioita minun elämästäni itseensä kun on aika tatuoida kuva kiinni!

Aika on varattu - odotus aika on kohtuullinen - ottaen huomaan Ramon kiireet ja suosion- mutta voin sanoa, että odotan todella intona uutta kaunista kuvaa käteeni ... ja siitä innostuneena jo haaveilen ensi vuonna teettäväni vähän jotain muutakin...

Arvaatte vain kuinka miehelläni kasvoi myös halu saada tatuointi!

Joten kertokaa kokemustanne....
ja julkaisen uuden kuvan kun sen ihooni olen saanut...
ennen kesää se tulee!!!

16 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Tykkään tatuoinneista - kunhan ei ole liikaa. Itsellä ruusu vasemmassa olkapäässä, otettu 15 vuotta sitten, vähän on haalistunut, mutta ei suinkaan kadonnut! - vaikka väreinä on kuulemma (tietoa minulla ei ole) huonoimmat mahdolliset, eli vihreä ja punainen.
Nyt olen uutta ottamassa, siihen tulisi yksinkertainen tähti ja elämäni tärkein pvm - lapaluun kohdalle ajattelin "elämäni tähtihetken" sijoittaa :)

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

JUoo itsekään en tykkää liiasta tatuoinnista, enkä tykkää, että kasvot, kämmenet tms. paikat on tatuoitu. Mutta kauniit kuvamaiset moniuloiteiset kuvat ovat KAUNIITA!

Kauniita suunnitelmia sinulla!

Katukettu kirjoitti...

Niinhän se on, että nälkä kasvaa syödessä! Näin käy monesti tatskojenkin kanssa =)
Miulla on 2 tatuointia, ensimmäinen kuva on otettu lapaan 07 ja toinen nilkkaan 08. Nilkassa olevaan tatuointiin oon oikein tyytyväinen, siellä on köynnöksen tyylinen juttu ja tähtiä. Lavassa olevan tatuoinnin haluaisin muuttaa tai siis että siitä tehtäisiin jotain muuta (kuva ei varsinaisesti esitä mitn). Kolmatta oon miettiny, mutta se on vielä myssyssä ;)
Odotan innolla, että saamme nähdä (toivottavasti) uusitun kuvasi, kun se valmistuu =)
Laitan kuvat omistani blogiini, jos joku tykkää käydä kattomassa =)

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

kiva, pitää käydä kurkkimassa Katukettu sun kuvia!! Mä tykkään fantasia-aiheista tatuoinneista!

Miijja kirjoitti...

Onnitelut taru, että olet saanut varattua ajan! Voin vaan kuvitella, kuinka tuota päivää ootat :))

Mulla on kaksi tatskaa, ruusu rintaan otettu -94, väreinä punainen ja vihreä. Vähän ovat värit haalistuneet kieltämäti, mutten ole uskaltanut käydä ottamassa väriä lisää siitä syystä, ettei tatskakärpänen puraisisi taasen. Sillä niinhän siinä yleensä käy, että yhteen ne tatuoinnit eivät jää :D
Toinen mun tatskoista on nilkassa suiponmallinen sydän,otettu joskus 6 vuotta sitten hetken mielijohteesta. Tuon sydämen olen itse piirtänyt ja siihen olen kyllä tyytyväinen, vaikkei se mikään taideteos olekaan, merkitys kaiten tärkeämpi :)

Jään odottelemaan kuviasi :)

Maarit kirjoitti...

En mä uskaltas ottaa tatuointia. Veljelläni on aikas monta, vaikka sanoin että näyttäis kehonrakentajanakin paremmalta, jos ei olis niitä...

Eli ei löydy tatuointia itseltäni. Kummallisesti olen onnistunut välttämään nämä mihin vois jäädä koukkuun; Tatuoinnit, alkoholin, tupakan... Suklaa ainut pahe ja askartelu.

Raisa kirjoitti...

Mulla on tribaalikuvio alaselässä:)Otin sen vasta pari kuukautta sitten, joten kovin tuore juttu on, mutta tykkään kyllä kovasti. Kyllähän tuon pitääkin mieluinen ollakun sitäkymmenisen vuotta mietin :)

Kirsi kirjoitti...

Mielestäni tatuoinnit ovat mielettömän kauniita taideteoksia monesti jos vain on ollut ammattitaitoinen tekijä. Itseltäni löytyy yksi tatuointi selästä, tai oikeastaan melkeinpä kyljestä ;) Se on sellainen pieni musta köynnöksen pätkä missä on kaksi sini-vihreää kukkaa. Nämä kukat kuvaavat minua ja miestäni,ja koska meille nyt puoli vuotta sitten tuli toi pieni prinsessa niin tarkoitus olisi että lisään tatuointiin vielä pienen kukan tai pienen perhosen kuvaamaan tyttöä. =) Pitäisi muutenkin käydä uusimassa tuon tatuoinnin värit kun se on ollut minulla nytten tasan kymmenen vuotta ja värit ovat kyllä haalistuneet. Innolla jään odottelemaan kuvaa tatuoinnistasi. Niin, ja niihin jää koukkuun. Itse olen taistellut etten ole vielä toistaiseksi lisää käynyt, mutta ehkä vielä joskus ;)

Hanna korttitaivaasta kirjoitti...

Minäkin osallistun galluppiin. =)
Mulla on kolme tatuointia. Ekan(tribaalin) otin reilu 10 vuotta sitten alaselkään. Sitä uudistettin viime syksynä ja nyt se on täydellinen!

Toinen on alavatsalla ja on ollu reilu 5 vuotta. Sitäkin vähän väriteltiin viime syksynä, kun oli vähän kärsinyt kahden raskauden aikana.


Kolmannen otin viime kesänä oikeaan kylkeen. Se on yhditety alavatsan tatskaan ja se nousee köynnösmäisesti myötäillen lantion linjaa ylös melkein kainaloon asti.
Siihen on sisällytetty kummankin Neidin nimet.Alkuun se vaikutti kamalan isolta, mutta nyt jo tuntuu, että siihen voisi tehdä vielä yhden "lonkeron" alaselkään päin.

Värit mulla on pysynyt kaikissa tosi hyvinä ja kun alaselkää uudistettiin, niin sitä ei tarttenu edes värittää uudestaan.

Mun hovitatuoija asuu Tampereella ja kolmen eri tatuoijan käsittelyssä olleena voin sanoa, että on minusta ihan paras!!

Taava kirjoitti...

Jaahas, vai tällaista tällä kertaa ;-D
Mulla on kanssa kaksi tatuointia, jotka olen ottanut vuonna 1992. Ensin nilkkaan kukkasia ja rusetti, jota Mamma luuli aprillipilaksi (otettu 1.4.) ja olkapäähän Nuuskamuikkunen marraskuussa samana vuonna.
Minulle nämä riittivät, joskin nykyiseltään valitsisin kuviot hieman toisin, mutta en silti näistäkään luopuisi.
Minusta paras on, kun saan omani tarvittaessa piiloon eli en ottaisi näkyvälle paikalle, ne onkin minua itseäni varten merkityksineen päivineen.

Carola kirjoitti...

Mielenkiintoinen galluppi!
Mulla 4 kuvaa. Eka otettu -95.
Vasemmassa lavassa melko suuri tyttökeiju, sini-valko-musta. Värit pysyneet tosi hyvin. Oikeassa olkavarressa perhonen ja kukkaköynnöstä, värit haalistunu eli tarttis saada uudet värit. Oikeassa nilkassa keiju ja kukka joka myös kaipaisi uutta väriä. Lisäksi löytyy vasemmasta olkapäästä pienempi perhonen, vasta muutaman vuoden ollut ja prima :) Johtuu varmaan tekijästä ja värien laadusta miten pysyy tuo kuva. Mulla nuo joista kirkkaat värit haalistuneet ovat samalta tekijältä. Voi myös vaikuttaa tuo kuvan paikka. Lisää tekee toki mieli, haaveena poikakeiju tyttökeijulle kaveriksi :) Mulle myös ollut tärkeetä tuo paikan valinta, on siis saatava normi vaatteella piiloon tarvittaessa.

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

Voinen paljastaa, että tämä uusi papukaija on tarkoitus olla fantasia teemaan sopiva - itse tykkään ihan valtavasti fantasia kuvista/piirrustuksista ja haluan tosiaan syvyyttä ja sävyjä! Lisäksi olen pyytänyt, että se suunnitellaan niin, että sinne joko piiloutuu tai tulee ihan näkyville kirjaimet N ja S eli poikieni nimien etukirjaimet! Jännä jo odottaa sitä, että mikä on tämän tekijän tulkinta visuaalisti keskustelumme jäljiltä! Vitsi kun siis ihan täpinöissäni!

Myönnän, että tykkään, että tatuoinnit saa helposti näytille, eikä haittaa että näkyy liki aina!

Itse unohdan jo tatsat ja joskus kun joku ihmettelee, mitä hihasta pilkistelee, niin olen, että ai niin juu... se papukaija!

Yksi ystävä 90-luvulla suunnitteli minulle henkilökohtaisen tribaali-kuvan, joka oli tarkoitus ottaa joskus oikeaan käsivarteen tai olan taakse. Monta monta vuotta se pysy tallessa ja nyt olen piru sen hukannut!!! Harmittaa ihan vietävästi!!!!

Ihanan monella teillä on ja upean kuuloisia kuvia! JOten ensi kerralla kun nähdään onkin tatsojen vertailun paikka ;D

Aija kirjoitti...

Yep, tykkään kun ovat tyylikkäitä ja taidokkaasti tehty. Itseltä löytyy yksi nilkasta, sellainen köynnösjuttu johon olen ollut tyytyväinen jo 15 vuotta. Äitini kyseli että monenko pesun jälkeen lähtee pois :))))) No aika kauan on saanut hangata eikä ole haalistunut ollenkaan :) Toista olen miettinyt pidemmän aikaa ja se tulisi johonkin lantion tienoolle jos sen aikaiseksi saan.
Terkuin:
Aija

Romulus kirjoitti...

Tatskat ovat aivan ihania! Itsellä vasta yksi, mutta nyt on tarkoitus, että kevään aikana haen sen toisen, kunhan aikaa löytyy.

Ekan otin siis kuutisen vuotta sitten vasempaan käsivarteen olkapään kohdalle. Kuva on otettu suoraan valokuvasta eli siinä on elämäni koiran päänkuva. On erittäin identtinen valokuvan kanssa, kaikki tutut sanoo, että on ihan aidon näköinen.

Nyt seuraava kuva tulee olemaan tiikeri ja se on tarkoitus laittaa tuonne jalkaan. Kuvakin on jo valmiina, kunhan tosiaan sitä aikaa löytyisi jostain...

Sitten aion ottaa vielä vanhempieni hääkuvan sekä toisen koirani kuvan tatskana jossain vaiheessa. Joten onhan noita mitä ottaa :)

Odotan innolla näkeväni kuvan sun uudesta tatskasta!

Mimiko kirjoitti...

Aa, tatuoinnit on ihania - kunhan ne on hyvin tehty ja oikeissa paikoissa (tosin kuka tykkään niistä missäkin).
Moni ei tykkää, mutta kun meitin ukkosella on kohta molemmat kädet täys niin musta se on aika sexy :) Selkä sillä on kyllä pilalla kun antoi yhden urvelon sotata sen vuuuuuosia sitten (koko selkä, pelkät ääriviivat, ei - onneksi - väriä).
Mulla on kuvia kolme. Kaksi ekaa otin about 16-17 v. sitten. Käden ympäri leveä nauha ja siinä 2 sulkaa, yläpuolella inkkarikoru, jonka lenkki menee selkään/lapaluuhun. Niihin kaavailen peitteeksi lohikäärmettä.
Uusin on jokusen vuoden vanha; kaksi koi-karppia parilla sakurankukalla ja poikien nimet japaniksi. Se on kaunis, semmoinen vähän utuinen, ilman ääriviivoja. Ja tää on alaselässä vasemmalla.
Suunnitelma on suuri näiden lisäksi (tiettyjä japanilaisia aiheita kalojen ja lohiksen väliin, kaikki vasemmalla puolella), vain valuutta puuttuu.
Olisin ottanut aidon japanilaisen kuvan aidolta japanilaiselta tatuoijalta tatuointimessuilla, mutten taaskaan saanut aikaa :(

JohannaL kirjoitti...

Heips, mulla on kaksi tatskaa tai oikeestaan kolme, koska yksi on peittokuva. Oikeassa käsivarressa oli pieni tribaali, jonka keskellä sydän. No musta väri levisi ja aluksi luulinkin että se on mustelma, mutta ei. Vuoden verran taisin sitä katella ja menin toiselle tatuoijalle joka teki siihen päälle uuden kuvan, perhosen. Eikä siitä yhtään näe että siellä olisi vanha alla! Tämä eka tatska oli kuulemma tehty vääränlaisilla väreillä. Uusin tatska on vasemassa käsivarressa/olkapäällä. Se on kukkaköynnös joka alkaa olkapäältä, vähän selän puolelta ja tulee aika alas käsivarteen. Haaveena olisi vielä toiseen olkapäähän ottaa jotain samantyylistä että perhonen ja köynnös olisivat samaa sarjaa, nyt ne on ihan eri paria.