11. joulukuuta 2008

Monet hyvät kirjat tullut luettua syksyn aikana...

... mutta ne on jäänyt laittamatta tänne ylös. Nämä kaikki kirjat ovat upeita - suosittelen lämpimästi. Laitan kirjojen viralliset lyhyet esittelyt tähän myös!
Eilen illalla sain luettua tämän upean Nora RObertsin kirjan. Rakastan tätä fiktiivistä dekkarisarjaa, upean vahvat hahmot ja loistava tarina. Aina haluan uuden ja uuden luettavaksi ja heti :D
Magiaa mahan täydeltäEve Dallasin ja Rourken kuherruskuukausi on pelkkä suloinen muisto. Kaikki tuntuu tavallista nihkeämmältä, sillä hyvä ystävä ja poliisikollega on kuollut sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudessa Eve saa vihjeen, että virkaveli murhattiin.Huippusalaiset tutkimukset vievät Even syvälle magiaa harrastavien uskonlahkojen piiriin. Hän tuntee tarpovansa hyllyvällä suolla. Mikä ero on valkoisella ja mustalla magialla? Uskoako huhuja verirituaaleista ja ihmisuhreista? Kun kotiportilta löytyy kammottavasti silvottu ruumis, Eve tietää olevansa vaarassa. Huolestunut aviomies ei uskalla jättää vaimoaan silmistään. Jokainen askel vie Eveä aina vain lähemmäksi pahuuden absoluuttista ydintä.J.D. Robb on kirjailijanimi, jonka Nora Roberts valitsi itselleen aloittaessaan futuristisen dekkarisarjansa. Kuoleman riitit on Eve Dallas -sarjan viides teos.
Kesäjuhlat saavat karmean huipennuksen
Komisario Varpu Ahava joutuu siirtymään juhlatunnelmista työn pariin, kun kartanon kesäjuhlat päättyvät traagisesti: nuori säveltäjä Mika Vehmas löytyy surmattuna suihkulähteen reunalta. Nousukiidossa olleen säveltäjän elämä on vaikuttanut ulospäin kiiltokuvamaisen täydelliseltä kauniine morsiamineen. Ahavan mukaan elämässä on täytynyt olla jokin tuntematon, pimeä puoli.

Kuusivuotias Kay Lansing hiipii salaiseen kappeliin ja kuulee miehen ja naisen riitelevän rahasta. Samana iltana pidetään illallistanssiaiset, joiden jälkeen rikkaan ja vaikutusvaltaisen Carringtonin perheen poika Peter tarjoaa naapurintytölle kyydin kotiin. Tyttö katoaa salaperäisesti. Parikymmentä vuotta myöhemmin Kay rakastuu Peter Carringtoniin ja päätyy tämän kanssa naimisiin. Peter on edelleen poliisin mielenkiinnon kohde, varsinkin kun hänen raskaana ollut ensimmäinen vaimonsa on hukkunut heidän kotinsa uima-altaaseen. Rakastuneen Kayn kauhuksi Peter osoittautuu unissakävelijäksi, jonka öiset vaeltelut johtavat aina samaan paikkaan, uima-altaalle. Kay on vakuuttunut, että avain Peterin syyllisyyteen tai syyttömyyteen piilee keskustelussa, jonka hän sattui todistamaan lapsena kappelissa. Kay ei kuitenkaan osaa aavistaa, että näiden salaisuuksien paljastaminen saattaa maksaa hänen oman henkensä.
Pirullista peliä enkelten kaupungissaKuka on tilannut fyysikko Stanley Kentin teloitustyylisen murhan? Etsivä Harry Bosch ehtii tuskin muotoilla näitä kysymyksiä, kun FBI on jo kampeamassa Los Angelesin poliisia pois tapauksen kimpusta. Kansallisen turvallisuuden nimissä. Salailuyritykset saavat Boschin pureutumaan tapaukseen tavallistakin sinnikkäämmin. Ja on Boschilla henkilökohtaisempikin syy: FBI:n koppavaa tutkimusryhmää johtaa hänen entinen heilansa Rachel Walling. Johtolangat viittaavat siihen, että Kentin kuolemalla ja paikallisesta sairaalasta kadonneella radioaktiivisella cesiumilla on jokin yhteys.Millaiseen aamuun enkelten kaupunki herää, riippuu Harry Boschin ja hänen keltanokkaparinsa Iggy Ferrasin onnesta ja sitkeydestä.

Unissa mieleeni palaa kaikki se, mitä olen elämäni aikana kokenut. Hirvikiväärin piippu työntyy kohti rintaani, ja kun se väistyy, näen räjähtävän postilaatikon, jonka mukana sinkoutuu ilmaan tyttäreni Iida. Maria Kallio on jättänyt Espoon poliisin taakseen. Suunnitelmat vähäosaisia auttavasta lakiasiaintoimistosta kuitenkin kariutuvat, kun kumppaniksi aiottu opiskelutoveri Leena vammautuu pysyvästi auto-onnettomuudessa. Maria aloittaa työt sisäasianministeriön alaisessa perheväkivallan tutkimusprojektissa, turvallisesti työpöydän takana. Leenan kautta Maria tutustuu toimittaja Jutta Särkikoskeen, joka on paljastanut kahden kiekonheittäjän dopinginkäytön. Särkikoski on loukkaantunut hämärissä olosuhteissa: hänen autonsa on suistettu tieltä, kun hän on ollut haastattelemassa yllätysläpimurron 800 metrin juoksussa tehnyttä Toni Väärää. Myös kyydissä ollut Väärä vammautuu niin pahasti, että seuraava kausi jää väliin. Särkikoski on saanut tappouhkauksia jo ennen kolaria, eikä niille näy loppua. Irtiotto menneestä ei ole Marialle helppoa, mistä kertovat häntä toistuvasti piinaavat painajaiset. Kun Juttaan kohdistuneet uhkaukset pannaan täytäntöön, Maria joutuu yllättäen kohtaamaan vanhan työpaikkansa ja sen tutun yhteisön. Muistot lähes katastrofiin päättyneestä edellisestä henkirikostutkimuksesta eivät päästä rauhaan, mutta kilpajuoksussa murhaajan kanssa ei auta jäädä lepäämään takasuoralle. Ennen kuin maalinauha katkeaa, on urheilumaailman skandaalissa poliiseja ehtinyt johtaa väärän jäljille aivan liian moni. Väärän jäljillä on kymmenes Maria Kallio -rikosromaani, jolla Leena Lehtolainen jälleen valloittaa paalupaikan kotimaisessa jännityskirjallisuudessa.

Norjan historian rajuin lumimyrsky suistaa matkustajajunan raiteiltaan syrjäisessä tunturinkolkassa. Henkiinjääneet hakevat suojaa läheisestä tunturihotellista, joka on suljettu talveksi. Aamun valjetessa yksi matkalaisista, julkkispappi Cato Hammer, löydetään kuristettuna. Henkiinjääneideen sekalaisessa seurakunnassa lymyää tappaja.Eläköitynyt – ja katkeroitunut – oslolaispoliisi Hanne Wilhelmsen joutuu tahtomattaan tutkimaan tapausta. Onhan hän matkustajista ainoa, joka voi kutsua itseään esivallan edustajaksi.Mutta ei aikaakaan kun tappaja iskee uudestaan. Ja uudestaan. Ennen kuin Wilhemsen pystyy vastaamaan kysymykseen Kuka?, hänen on ratkaistava paljon kinkkisempi arvoitus: Miksi?Liittyvätkö näennäisesti täysin irralliset surmatyöt junassa olleeseen panssaroituun vaunuun, johon kenelläkään ei ole avainta?1222 on tuore, ovela ja särmikäs kunnianosoitus klassiselle rikosromaanille á la Agatha Christie.

2 kommenttia:

Leenamummi kirjoitti...

Hei!
Hyvin olet ehtinyt lukeakin kaiken muun ohella;)
Itse rakastan lukemista ja joka ilta pitää ainakin muutama sivu lukea, ennenkuin uni tulee. Kaikki kirjailijasi ovat tuttuja, mutta YHTÄÄN näistä kirjoista en vielä ole lukenut. Löydän kylläkin parhaiten kirjoja kesämökin kirjastoautolta, palvelevatkin niin hienosti.
Juuri nyt on viisainta keskittyä joulukorttien tekoon, vasta parikymmentä valmiina ja toinen mokoma puuttuu, mutta onhan tuota aikaa vielä, eikö niin?
Hyviä askartelu- ja lukuhetkiä!

Taru / Jehkotar kirjoitti...

Joo nuo on luettu 4kk aikana... aika rauhaisa tahti ollut - ei tahdo tosiaan ehtiä muuta lukea kuin sen hetken ennen nukahtamista! Joo itsekin pitäisi tehdä kortteja vielä n. 25 kpl :D Illalla käy vipinä :D