Sivut

15. syyskuuta 2015

Koukuissa Kortteihin OKTK-haasteSain kesällä kutsun vierailuun Koukussa Kortteihin yhteisöön ja Anu-Riikan vetämään OKTK-haasteeseen. Kiitos kutsusta.

Anu-Riikka tietää, että tykkään tehdä taustoja maaleilla ja telalla ja tästä se idea sitten lähti! Joten haasteena on tehdä kortti nyt näillä vinkeillä mitä minä olen tänne saanut teille tehtyä! Tulethan mukaan haasteeseen!


Ensin otin A4 kokoisen pahvin/kartonkin (älä ota liian ohutta, minulla tässä 280g kartonki)
Valitsin 3 maalia ja telan. Laitan sivulle 1-3 pientä pisaraa (nuppineulan pään kokoinen tai pikkusen isompi) maalia per väri arkille sinne tänne. Sitten vetelen telalla ne värit ristiin rastin pohjalle. Vedän telalla niin usein kuin siitä väriä vähänkään pohjana lähtee. Tässä tapauksessa halusin valkoisen piiloon, joten lisäsin parit tipat väriä vielä uudelleen työhön ja vedin telalla uudelleen. Nyt olin tyytyväinen.
Seuraavaksi oli lisäkerroksien teon vuoro. Otin maski/sapluuna kerrallaan käyttöön ja eri värisillä maaleilla tein kuvioita pohjaan. Aloitan aina vaaleimmalla sävyllä kohti tummempaa. Kolmannella maskilla tein sitten jo mustalla värillä. Hyvät tehosteet kannattaa aina tehdä ja sehän syntyy pienellä kosketuksella mustaa.
Nyt leikkasin pahvin oikeaan kokoon. Tällä kertaa käytin korttipohjia 4x4 tuumaa. Joten leikkasin ensin mustasta kartonkista n. 3,85 tuumaa levyiset palat ja sitten tästä kuvioidusta taustasta vielä 3,75 tuumaa leveän palan. Tämä kaikki 4 kertaa. A4:n kartonkista olisi saanut jopa 6 korttia tehtyä, mutta minä tein 4.  Liimasin 2 puoleisella teipillä kuvioidun kartongin mustalle.


Nyt otin sapluunan ja tekstuuripastaa. Jokaiseen sivuun lisäsin tekstuuripastan palettiveitsellä. valitsin sellaisen sapluunan, että tämän voi toistaa neljä kertaa kivan epämääräisesti. Jos jännittää, että pysyykö kortti tai/ja sapluuna paikallaan, niin näet kuvasta, että olen kiinnittänyt washi tapella työn kiinni. Maalarinteippikin käy hyvin.  Kun tekstuuripasta on lisätty, niin muista pestä sapluuna heti. Tämän jälkeen on hyvä antaa joko korttien hetken rauhassa kuivua tai kuivattaa kuumailmapuhaltimella.


Ja tietysti kun on kyse minun kortista, niin siitä löytyy aina jotain leimattua. Leimauksen olisi voinut tehdä myös ennen tekstuuripastaa. Tässä tapauksessa leimaus on suoritettu vapaalla kädellä ilman palikkaa. Tällä pehmeällä käsivaraisella leimaamisella saat sellainen hämyisen pehmeän leimauksen työhön. Puukantainen leima ei toimi tässä.


Nyt liimasin kortit korttipohjaan kaksipuoleisella teipillä. Ennen seuraavaa vaihetta on hyvä, että työ on jo korttipohjassa kiinni. Suosittelen.

  
Tässä vaiheessa valitse ne koristeet mitä haluat työhösi kiinnittää. On ne kukkia, metallikoristeita, clipboard kuvioita… mahdollisuuksia on. Sinä voit päättää millä liimaa. Itse käytän gel mediumia ”heavy”-tasoista liimaamiseen koristeissa nykyään joka paikassa. Mutta tässä kun käytän kukkia, niin toki ne pysyisi myös tacky gluellakin.


Näihin töihin käytän myös näitä upeita tekstileikkeitä, joita nykyään saatavilla. Nämä usein värjään ja siihen käytän Distress Paint maaleja. Oranssin Onnea tekstin olen värjännyt vasta kun teksti on ollut liimattuna pohjaan. Tällä huopakärjellä maalaus onnistuu tässäkin vaiheessa loistavasti.


Minä tykkään piirtää viivoja reunoille – oli sitten kysessä kortti tai skräppisivu. Tältä näyttää kortti nyt piirtämisen jälkeen.

Nyt on kortit valmiina. Näitä tosiaan syntyi sitten samalla työllä ja vaivalla huomaamatta 4kpl. Koristeita ja tekstiä vaihtamalla tulee aivan eri näköinen kortti.
Toivottavasti saitte jotain vinkkejä seuraavaan kortin teko hetkeen!

 Kiitos kun piipahdit!
Taru

2 kommenttia:

  1. Upeita kortteja ja kivoja vinkkejä! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. onpas hienot kortit, täytyypi osallistua haasteeseen...

    VastaaPoista

Todella ihanaa, että kävit katsomassa minua ja tekeleitäni! Vielä kivempaa kun jätät kommentin - ne piristävät päivääni valtavasti! Kiitos!
Thanks that you visit on my blog with comments!